door: Petra van den Dolder

geen reacties

Een week van Petra

Al een poos volg ik de blog van Sabine de Witte, een oud-buurvrouw uit Meppel. Naast blogs over reizen en gadgets plaatst zij elke week een kort (foto)dagboek. Naar aanleiding daarvan dacht ik: Heb ik ook zoveel interessante dingen te vertellen? Ik maak geen spectaculaire reisjes naar Mauritius of Finland, maar maak genoeg mee om mijn week vaak te laten omvliegen. Zo ook vorige week.

Maandag is mijn ‘thuisdag’. ’s Ochtends zwem ik altijd met Joris bij Bad Hesselingen. Vorig jaar nog leek het me niets, ging toch eens mee doen en was meteen om. Joris is nu, na 10 maanden, veel vrijer in het water, gaat – niet geheel vrijwillig – kopje onder zonder krijsend boven te komen en vraagt zelfs of we nog eens van de grote glijbaan gaan.
’s Middags blijkt dat Joris (en/of ik…) met het verkeerde been uit bed is gestapt. Hij is chagrijnig tot en met, vraagt de hele middag door aandacht en op zulke dagen ben ik echt blij dat ik geen fulltime thuisblijfmoeder ben. De middag wordt even gebroken, doordat ik een afspraak heb bij de manueel therapeut en Joris bij de overbuurvrouw mag spelen.
’s Avonds duik ik achter de computer om mijn mail weg te werken en wat administratie te doen. Ik computer nooit als Joris wakker is.

Dinsdagochtend werk ik op kantoor bij ArtEZ en ga rond lunchtijd naar huis. ’s Middags hebben we de 20-weken-echo! Bernd en Joris gaan mee (Bernd is op dinsdag altijd thuis). Zo’n 20 minuten lang kijken we de baby op de tv en concludeert de verloskundige dat, voor zover ze nu kan zien, alles er goed uit ziet en functioneert zoals het hoort. Ook kan ze het geslacht van de baby zien; mijn voorgevoel blijkt te kloppen 🙂
’s Avonds geef ik thuis fluitles en daarna komt mijn schoonmoeder oppassen, want Bernd heeft een afspraak buiten de deur en ik heb nog een repetitie van de 10 mooiste Bijbelverhalen van Meppel.

Op woensdag is Joris bij de gastouder. ’s Ochtends ga ik naar Leusden voor een fluitles van Egbert Jan Louwerse. ’s Middags ga ik weer naar de manueel therapeut. Ik heb mezelf vorig jaar voorgenomen om niet wéér te laat aan de bel te trekken, dus heb ik meteen een afspraak gemaakt toen ik voelde dat mijn schouder/nek/rug weer tekenen begonnen te vertonen van ‘vastzitten’. In de hoop dat ik nu met weinig behandelingen weer verder kan.
’s Avonds rijd ik naar Zwolle om met duo Puur een paar muzikale intermezzo’s te spelen bij de diploma-uitreiking van KOB Zwolle.

Op donderdag is Joris ook bij de gastouder. ’s Ochtends heb ik repetitie met duo Komari. ’s Middags breng ik een tas met slaapspullen van Joris naar mijn schoonouders: zij halen Joris vandaag op bij de gastouder, omdat Joris twee nachtjes bij hen komt logeren. Ik ga met de trein naar Enschede om het eindexamen van trompettist Jordi Lensink bij te wonen. Daarna eet ik bij oud-SHOT-ter Sanne Vaartjes en ga weer naar huis.

Vrijdag en zaterdag staan in het teken van het personeelsuitje van Bernd zijn werk. Mijn schoonvader en Joris brengen ons naar het koffiepunt in Aalden (het is namelijk een beetje zonde van de tijd om eerst naar Borne te rijden om vervolgens met de bus naar Groningen te gaan…) waarna we de reis met de bus voortzetten naar Lauwersoog. Daar komen we precies op tijd aan voor de boot naar Schiermonnikoog waar we de hele middag rond mogen fietsen. Het waait stevig, maar de zon schijnt lekker en we genieten van de zee en de duinen.

Schiermonnikoog

We dineren op Schiermonnikoog, gaan met de boot en dan de bus naar Groningen waar we de nacht doorbrengen in een hotel. Het hotel ziet er mooi uit, maar de bedden en kussens zijn verschrikkelijk. Helaas.

Zaterdagochtend doen we mee met een stadswandeling door Groningen, lunchen in het hotel en Bernd en ik nemen daarna de trein naar huis waar we Joris ophalen en thuis niets doen.

Op zondag is het slotevent van de 10 mooiste Bijbelverhalen van Meppel waar ik eerder al wat over schreef.

En zo vliegt de week voorbij. Dit is een globaal overzicht natuurlijk, want dingen als fluit studeren, boodschappen doen, benen scheren, Joris in bad stoppen, etc. etc. horen bij de dagelijkse/wekelijkse terugkerende klusjes en zijn niet zo boeiend om te lezen. Maar mocht je vragen hebben over mijn bezigheden of hoe ik dingen combineer (of een poging doe tot…), stel ze gerust!

reacties | reageren