door: Petra van den Dolder

geen reacties

P-mate

P-mate, de hulp in dringende tijden.

Ik houd van wandelen en maak dan nog wel eens een stevige wandeling. De langere afstanden meestal in gezelschap van vriendin en collega Marjella van Houdt. Voordat we kinderen hadden, liepen we toch zeker ééns per twee maanden een NS-wandeling, van station naar station, 15-20 kilometer. Heerlijk. Helaas doen we dat nu te weinig.

wandeling Marjella 2

Tijdens zo’n wandeling kom ik bijzonder weinig toiletten tegen wat voor mijn kleine blaas betekent dat ik erg weinig drink op zo’n dag. Wandelen met ook maar de lichtste aandrang vind ik erg vervelend.
Ik had al eens gehoord van een soort plastuit voor vrouwen; waarom ik er al die tijd maar niet naar op zoek ging, is me nog steeds een raadsel.
Ineens besluit ik digitaal op onderzoek uit te gaan en kom de P-mate van de ANWB tegen, met positieve reacties. Dit lijkt me wel wat, dus de eerstvolgende keer dat ik een ANWB-winkel zie, koop ik ze (ik koop nog altijd liever in de winkel dan via internet…).

p-mate

Toch wat onwennig probeer ik eerst thuis eentje uit, en het werkt! Voortaan kan ik gewoon drinken tijdens wandelingen; het enige wat ik moet doen is een beschut plekje vinden waar ik me even met mijn P-mate kan terugtrekken 🙂 Dat zal niet zo’n probleem moeten zijn, aangezien ik meestal in de natuur te vinden ben tijdens lange wandelingen.

Marjella, wanneer heb je weer tijd voor een 15-kilometertje? 🙂

wandeling Marjella

reacties | reageren