door: Petra van den Dolder

geen reacties

Een week van Petra III

Zo af en toe houd ik bij wat ik zoal gedaan heb in een week. Ik heb nu 4 weken ‘vakantie’ gehad. Vakantie van ArtEZ, maar geen fluitvakantie. Die bestaat namelijk niet echt bij mij, lukt me niet! Toch was het afgelopen week ook deels een verplichte fluitvakantie.

Op zondag gaan we met z’n drieën een half uurtje fietsen. Ik heb nogal de innerlijke drang om elke dag te bewegen. Maakt niet uit wat, maar ik moet naar buiten en moet iets doen. Na de fietstocht gaan we naar mijn schoonouders: mijn schoonvader is jarig en we gaan uit eten bij de Restaurant De Nije in Nijeveen. Onbeperkt eten en drinken; sommige gerechten zijn lekker, maar de zalm waar ik mijn hoofdgerecht mee begin, vind ik echt niet lekker en laat ik staan. Ik laat zelden eten staan (want: zonde), maar vind het jammer dat ik door het opeten van iets niet lekkers minder toetje kan eten 🙂 Ik schep twee keer toetje op; achteraf één keer teveel, maar ijs, soesjes en chocolademousse is allemaal zo lekker…

Maandag nemen mijn schoonouders Joris mee naar de camping van schoonzus en zwager. Zij gaan vervolgens, in de hoosbuien, een paar uurtjes naar Schiphol om vliegtuigen te kijken. Wat een luxe voor mij; ik heb van 8.00 – 18.00 uur voor mezelf! Die tijd vul ik met boodschappen halen, acquisitie, zwemmen, middagslaapje, heel even in de zon zitten met een kop thee en behang krabben.

week Petra III 3

We zijn aan de slag met de nieuwe babykamer; mijn schoonvader gaat hem opnieuw behangen, maar wij doen wel het voorwerk. ’s Avonds inspecteert schoonpa de kamer en zegt dat ik alles wel van de muren kan trekken, zodat het ook echt goed gedaan kan worden: gipsplaten waar nodig, kitten, plamuren, behangen.

week Petra III 2

Die klus bewaar ik voor later in de week.

Op dinsdag ga ik ’s ochtends een rondje met Joris fietsen. Thuis besluit ik naar De Wijk te fietsen (8 km). Daar gaan we even picknicken en dan fietsen we een andere weg weer terug. Ik heb mijn beweging voor die dag weer gehad. ’s Middags laat ik Joris lekker in het badje spelen en ga er zelf ook even bij in.

Woensdag is Bernd thuis en neem ik de auto mee. Eerst ga ik naar Leusden om mijn fluit weer op te halen. Die heb ik vorige week bij Egbert Jan Louwerse achtergelaten. Twee polsters moesten vervangen worden en de fluit is helemaal nagekeken en geolied. Hij loopt weer als een tierelier. Daarna rijd ik door naar Achterveld waar ik met vriendin Anke heb afgesproken, we gaan 9 km wandelen (dagelijkse hoeveelheid beweging ruim gehaald!). Ze staat in de file en ik geniet van mijn uitzicht op een terras.

week Petra III 1

We praten wat af; Anke is 21 weken zwanger (ik nu 25), en heeft ook een zoontje (iets jonger dan Joris), dus 80% van alle gesprekken gaan over de zwanger- en het moederschap. Na de wandeling rijden we naar theehuis Monchouette in Leusden waar we een high tea hebben gereserveerd. We krijgen onbeperkt thee. De high tea wordt geserveerd in zeven gangen waardoor we niet alles binnen een uur op hebben, maar er drie uren over doen. De sandwiches met gerookte zalm en die met carpaccio worden vervangen door mozzarella en gerookte kip (want zwanger: geen zalm en carpaccio). Het smaakt ons uitstekend!

Donderdagochtend speel ik na het ontbijt een potje Knappe Koppen met Joris en daarna breng ik hem naar mijn schoonouders. Het is weer Donderdag Meppeldag en schoonouders willen graag met hun kleinzonen Joris en Koen in de Bellotrein 🙂 Ik mag twee uur lang thuis ongestoord studeren! Ik fluit en bedenk me dat mijn fluit weer voelt zoals het fietsen op een fiets waarvan de banden na lange tijd weer zijn opgepompt. Een verademing. Ik neem in deze twee uren onder andere het programma van Duo Puur door van september. We hebben een aantal stukken op het programma staan die we lang geleden gespeeld hebben. Tijd voor nieuwe interpretaties, leuk!
’s Middags ga ik met Joris naar het poppentheater in de stad wat hij echt geweldig vindt. Hij moet soms zo hard lachen dat iedereen onze kant uit kijkt om te zien wie er zo hard lacht!

week Petra III 4

Op vrijdag heb ik geen activiteiten gepland staan. Het is warm, ik ga een stukje met Joris fietsen en ’s middags loop ik met hem naar een speeltuin weer hij even flink heen en weer kan rennen.

Het weekend is Bernd weer vrij en komen we toe aan babykamerklusjes: op zaterdag zoeken we behang uit voor de nieuwe babykamer en ik ga verder met behang krabben. Tussendoor doe ik alle was die aan de droogmolen met een uurtje alweer droog is. Op zondag gaan we naar de kerk, lopen we naar het park om de geitjes oud brood te geven en ’s middags fietsen we naar een paar speeltuintjes om de middag te eindigen met een heerlijk ijsje in de tuin.

reacties | reageren