door: Petra van den Dolder

geen reacties

Op vakantie!

Het was even rustig op mijn blog: ik was (eindelijk) op vakantie! Bij deze een kort verhaaltje over waar ik met Bernd en Joris ben geweest.

vakantie collage

Op maandag 11 augustus vertrekken we naar de Ardennen, Durbuy om precies te zijn, naar SunClass bungalowpark. Op zich een mooi park en mooie omgeving, maar een klein huisje (ja, dat wisten we van tevoren, maar toch viel het wat tegen). Zeker omdat het weer ook niet echt opperbest is en we niet buiten kunnen zitten. Gelukkig zijn er wel genoeg droge momenten en trekken we er veel op uit: naar Parc Chlorophylle, het toeristisch treintje Tramway touristique (leuk, maar had me er meer bij voorgesteld), het zwembad op het park (vooral Joris vermaakt zich goed), de stad waar Adolph Sax is geboren: Dinant (en kopen ‘typische’ Dinant-koeken, die we later weggooien omdat ze echt niet lekker zijn) inclusief Disney-expo door zandkunstenaars, het domein van Hottemme (groot bos waar we stiekem bramen plukken), de stad Durbuy zelf, het wildpark Park à Gibier in La Roche (stelt niet zoveel voor) en de burcht in die stad.
Ik heb ook nog tijd om te lezen en lees ‘Tonio’ van A.F.Th. van der Heijden. Een goed boek, vond het wel een beetje traag geschreven, en ook wel ‘raar’ om zo’n intiem verhaal te lezen, over de dood van zijn enige zoon.

Op maandag 18 augustus rijden we door naar Duitsland, naar Kronenburg. Omdat we pas om 15.00 uur in het huisje terecht kunnen en om 10.00 uur uit het vorige huisje weg moeten zijn, stoppen we onderweg bij de Railbike des Hautes Fagnes om een fietstochtje te maken tussen Kaltherberg en Sourbrodt. Het ziet er heel leuk uit, maar de heenweg is zwaar! We fietsen heuvel op en hebben wind tegen. En dat 7 km lang op een railbike. Niet al te comfortabel. De terugweg is heerlijk, we hoeven amper te trappen! Daarna rijden we door naar Eifelpark Kronenburger See. We rijden Duitsland in en Bernd en ik zijn het erover eens dat Duitsland veel beter bij ons past dan België. We houden veel meer van de Duitse taal, het Duitse eten, de Duitse natuur en voelen ons er zoveel meer thuis! Het park waar we verblijven ligt fantastisch, we treffen een huisje met een super mooi uitzicht. We hadden een luxe huisje geboekt (6 persoons, incl 4 wc’s, 3 douches, bubbelbad, sauna, zonnebank, overal vloerverwarming). Veel ruimte, we voelen ons hier veel fijner dan het kleine huisje in België. Ook in Duitsland is het weer niet super, de korte broeken komen de koffer niet uit, maar de zon schijnt vaker dan in Nederland. Een hele geruststelling 🙂 Ook deze week trekken we er veel op uit: wandeling naar Kronenburg stad, herinneringsplek en bijzonder cultuurgoed, voormalig nazi-kamp Vogelsang in het Nationalpark Eifel, de stad Monschau met mooie vakwerkhuisjes en veel restaurants, de stad Daun waar we fietsen huren en een deel van de mooie Maare-Mosel-Radweg fietsen, het zwembad op het park, de ballenbak op het park, modeltreinenmuseum Ars Technica, het dorpje Dahlem, Bad Munstereifel waar het vlaggenfeest is, een nieuwe outlet geopend is en enorm druk is (gelukkig waren wij op tijd bij een parkeerplaats!) en de zomerrodelbaan in Mechernich die ons tegenvalt. We hebben leukere rodelbanen gezien afgelopen jaren.
We sluiten de vakantie af met een heerlijk Duits gebak.
Ook deze week las ik een boek: ‘Het huis waar jij van hield’ van T. de Rosnay. Ik vond de eerste helft niet veel aan; gelukkig de tweede helft wel.

Voor volgend jaar hebben we al geconcludeerd: geen België of Frankrijk voor ons. Wel willen we iets waar Joris met andere kindjes kan spelen zonder dat wij perse mee hoeven en waar we genoeg ruimte hebben in het verblijf en over eigen sanitair beschikken. En minstens drie slaapkamers. En liever niet langer dan vier of vijf uur rijden vanaf Meppel. En een beetje heuvelachtig is ook prettig, dan heb ik wat meer vakantiegevoel dan wanneer ik alleen maar platteland zie.
Als iemand tips heeft, welkom 🙂

We hebben dit jaar geen wandelwagen mee, zodat Joris ook gewoon met ons mee moet lopen. Van tevoren dacht ik dat mijn conditie inmiddels al wat minder zou zijn (29 weken zwanger nu), maar dat valt me erg mee. Lange wandelingen zitten er niet in helaas, maar stukjes van zo’n 3 km gaan Joris aardig goed af, inclusief trap op, trap af in deze heuvelachtige omgeving. Trappen op doet hij zelfs al wat sneller dan ik op het moment 🙂

In de auto op vakantie luisteren we altijd naar onze ‘vaste’ vakantiecd’s, al jaren dezelfde. Zoals Queen, Trijntje Oosterhuis, Top 2000, T-bone concert van Johan de Meij. Sinds dit jaar hebben we hier aan toegevoegd: Nijntje, Woezel en Pip en Bert en Ernie. Met name Bert en Ernie wordt erg gewaardeerd door ons jongetje op de achterbank met als gevolg dat ik nu ook liedjes mee kan zingen als ‘Panne panne panne, pech pech pech’, ‘De regenboog’, ‘Zacht liedje’, ‘Fijn in de trein’ etc etc… Tijdens de langere ritten (heen- en terugweg) mag Joris filmpjes (Nijntje de musical, blijft favoriet) kijken op de tablet. Gelukkig kunnen wij dan met de speakers voorin de auto ‘gewone’ muziek luisteren.

reacties | reageren