door: Petra van den Dolder

geen reacties

Dingen waar ik blij van word – 1

De afgelopen tijd lees ik veel ‘elke dag 3 positieve dingen’ posts op facebook. Alhoewel ik bij voorbaat al niet mee doe aan zulke verplichtingen, zette het me wel aan het denken, met name het berichtje van Annegreet Rouw: zij is ook niet van deze opdrachten en challenges, maar gelooft wel in de kracht van positief denken en dat dat op welke manier dan ook positief resultaat oplevert. Daar ben ik het helemaal mee eens. Dus ik heb me voorgenomen om elke dag, als het me lukt, een zakelijk of privΓ© ding/uitspraak/gebeurtenis te bloggen waar ik blij van word. En dan zie ik wel hoe lang ik dat volhoud πŸ™‚

Ik begin meteen met twee punten, want ik kan niet kiezen πŸ™‚

Gisteren: een concert van duo Flu&T. We hebben een goed concept, daar ben ik van overtuigd (combinatie van schilderijen en muziek), maar soms vraag ik me wel eens af wie er zit te wachten op een concert door twee fluiten. En tijdens en na het concert krijgen we toch weer zoveel enorm enthousiaste reacties! Daar word ik erg blij van. Ik zie (en hoor) mensen genieten van ons spel, van de schilderijen, van onze uitleg, van ons enthousiasme en word er zelf ook weer enthousiast van. Het werkt aanstekelijk.

En vandaag: Ik heb repetitie met Alma (duo Komari), we spelen de Zwaan van Saint-Saens, ik besluit meteen toe te passen wat ik de week ervoor weer uitgebreid op les heb gehad: het wel en geen gebruik van vibrato in Franse muziek: wanneer niet, wanneer wel en zo ja, hoe veel vibrato en op welke noten. Ik vind zelf de Zwaan er stukken mooier op worden en Alma zegt na afloop: jeetje, wat speel jij dat mooi met een mooi vibrato! Oh, ze heeft het dus gehoord zonder dat ze wist dat ik daarmee aan de slag was gegaan. Dat vind ik dus een heel fijn compliment πŸ™‚

reacties | reageren