door: Petra van den Dolder

geen reacties

Dingen waar ik blij van word – 5

Eigenlijk is de titel verkeerd. Het zijn niet zozeer dingen waar ik blij van word, maar waar ik vooral dankbaar voor ben. En daar word ik dan weer blij van. Dat er leuke dingen gebeuren, dat ik mensen mag ontmoeten. Maar ook voor dingen die niet niet per se leuk zijn, ben ik wel vaak dankbaar. Want in enkele gevallen komt er toch vaak iets positiefs uit en daar word ik dan weer blij van (zoals de aanloop naar mijn supervisietraject; niet echt leuk, maar ik ben er zo dankbaar voor!). Gedurende de dag sta ik best vaak stil bij dingen of gebeurtenissen waar ik dankbaar voor ben. Zo ben ik opgegroeid (dank pa en ma!) en die instelling bevalt me nog steeds.

Genoeg geschreven, gisteren en vandaag zijn er natuurlijk weer positieve dingen gebeurd.
Zoals gisteren, dat ik zag dat Joris zoveel plezier had om met Bernd en mij in het zwembad te zijn. Hij genoot van het water, van het ‘zwemmen’ en natuurlijk ook van het ijsje!
Zoals vandaag, dat ik blij was dat ik mijn hartsvriendinnetje van de basisschool weer eens zag. In groep 5 ben ik verhuisd, maar we hebben altijd contact gehouden. En nog steeds hebben we contact, maar niet zo intensief meer als tijdens de tienerleeftijd. Onze levens zijn heel anders gelopen, maar ik ben blij dat we elkaar nog steeds zo nu en dan schrijven en dat ik haar kan blijven bezoeken. Het is dan wel vaak ‘uit het oog’, maar ‘uit het hart’ zal het nooit zijn.

reacties | reageren