door: Petra van den Dolder

3 reacties

Laatste concert van 2014

Yes, ik heb het gehaald! Op de dag af 35 weken zwanger en nog een concert eruit weten te krijgen met duo Puur, van twee keer 45 minuten! Ik zag er eigenlijk wel een beetje tegenop, want het was een concert in een concertserie in Heerde: net even wat anders dan een concert in een zorgcentrum. In mei had ik gevraagd of het concert verplaatst kon worden, maar de programma’s waren al rond en alles lag al bij de drukker. Dus we besloten het erop te wagen.

Annegreet speelde twee solo’s in plaats van één, we hadden rekening gehouden met de rest van het programma (niet al te zwaar). En de week voor het concert besloot ik nog mijn solostuk ‘Why?’ te vervangen door een Fantasie van Telemann die iets minder vergt van mijn adem.

In de week voorafgaande had ik nog twee concerten: één met duo Flu&T en één met duo Komari. Die met duo Komari was op een dinsdagavond, nadat ik overdag op kantoor had gewerkt. Het concert ’s avonds was één en al harde buik. Misschien had ik iets teveel gedaan die dag… Gisteren was dus het concert met duo Puur, gelukkig al om 12 uur ’s middags! We werden erg gastvrij ontvangen (thee, koffie, water, cake!) door aardige mensen. De sfeer was heel fijn, het kleine kerkje zag er mooi uit, de akoestiek was goed, het publiek erg geïnteresseerd en ik heb het hele concert heel fijn gespeeld. Zo anders dan het laatste concert van 2013/2014! Ik moest wat meer ademhalen dan normaal, maar over mijn toon was ik nog steeds tevreden, het programma ‘klopte’, de aankondigingen gingen goed en heel ‘puur’, ik was niet zenuwachtig, en speelde gewoon lekker. Kortom: een heel fijn laatste concert voor mijn zwangerschapsverlof! (Ok, na afloop was ik wel kapot en was ik erg blij dat ik weer heelhuids thuis kwam na een half uur rijden en mezelf scherp proberen te houden.)

Het voelt wel een beetje raar, als een soort afscheidsconcert. Gelukkig staan er vanaf eind februari al verschillende nieuwe concerten in de agenda, maar dat lijkt nog zo ver weg!
De fluit nu wegleggen zit er voor mij echt niet in. Dat kan ik niet, dat wil ik niet. Woensdag heb ik met duo Puur nog een doorspeelrepetitie van een nieuw stuk. Het studeren gaat ook nog heel aardig, dus ik ga gewoon door totdat het echt niet meer wil, of totdat ik er geen zin meer in heb. De vorige keer is ook alles goed gekomen; toen was ik na mijn verlof ook weer tevreden over mijn niveau en over de kwaliteit van concerten, dus dit keer zal het vast ook wel weer goed komen!

reacties | reageren

 • reactie van Tineke:

  Hallo Petra,

  Zo nu en dan lees ik je blog. Leuk!
  Voor nu wens ik je een heel fijne “rust-zwangerschaps-pauze”.

  Groet,
  Tineke .

 • reactie van Jolanda:

  Goed gedaan! Geniet van de ‘rust’! 😉

Comments are closed.