door: Petra van den Dolder

geen reacties

Een ochtendje Havelte

De meeste blogs die ik plaats gaan over werk en studie of hoe ik me voel, besef ik me, terwijl ik me had voorgenomen om ook te schrijven over de balans privé/werk. Dus hierbij een blog over een balansochtend!

Havelte

Op een doordeweekse dag in oktober gaat Bernd met de trein naar het werk wat betekent dat de auto thuis is. En ik met Joris ook. Dat gebeurt niet vaak, dus ik besluit iets te gaan doen met Joris waar ik de auto voor nodig heb en kies de hunebedden in Havelte uit. Kwartiertje rijden vanaf Meppel. We zijn er lekker op tijd, om 9 uur. Het miezert een beetje, maar we zijn niet van suiker, dus stappen de auto uit en wandelen naar wat hunebedden. Joris vindt vooral het zand onder de hunebedden interessant en wil niet een stukje in het bos lopen. We weten ons warempel een uur te vermaken: om 10 uur gaat het theehuis ‘t Hunebed open waar ik graag even naar het toilet wil en wat wil drinken. Het komt tenslotte niet zo vaak voor dat ik er zo samen met Joris op uit ga. Het theehuis is echt super! Voor €8,50 hebben we leuke bediening, een appelsap, een enorm glas thee en twee brownies. Wat een pech voor mij dat Joris niet de hele brownie op kan 🙂 Joris heeft zijn consumpties beduidend sneller op dan ik en wil spelen. Helaas is er geen speelgoed in het theehuis (en de speeltuin buiten gaat pas om 11 uur open én alles is nat), dus krijgt hij mijn telefoon om ‘Animal match for kids’ te doen, een app waarvan ik niet wist dat hij op mijn telefoon zat, maar blijkbaar leuk genoeg is om een kind van 3 jaar een paar minuten mee te laten vermaken. Zo kan ik in alle rust genieten van de enorme kop thee waarna ik afreken en we weer naar huis gaan.

reacties | reageren