door: Petra van den Dolder

geen reacties

Klaar voor de komst van de baby

babykamer

Week 36: Alles is klaar voor de komst van de baby zoals op de foto te zien is.
De meeste kleertjes hebben we al een poos in huis, de meubels van de babykamer hebben we van zolder geplukt, de indeling van de kamer is precies zoals die bij Joris was. Wat we wel veranderd hebben, is het behang waardoor het nu wel een heel ander kamertje lijkt.

In mijn zomervakantie heb ik behang gescheurd en alle muren zo glad mogelijk gemaakt, plinten opnieuw geverfd, met uitzondering van de Nijntje-muur. Nijntje had ik voor Joris zijn geboorte op de muur geschilderd (ja, ik!) en alhoewel ik het niet erg zou vinden om Nijntje er nu af te halen, vonden anderen dat wel, dus die muur hebben we gelaten zoals hij was. Nieuw behang uitzoeken was zo gedaan; Bernd en ik hebben een half uurtje in wat mappen gebladerd, kwamen allebei dit sterretjesbehang tegen en vonden het mooi. Keuze gemaakt. Behang besteld.

Mijn schoonvader heeft zich mogen en willen uitleven in de twee weken dat wij op vakantie waren. Hij heeft één muur opnieuw voorzien van gipsplaat, de deurpost weer mooi gemaakt (gipsplaat kwam voorbij de bestaande deurpost namelijk), stopcontact verplaatst, geverfd wat nog geverfd moest worden en alles behangen!

In week 35 hebben we de klossen gehaald en het bed omhoog gezet. De geleende klossen van zwager en schoonzus kwamen goed van pas bij het nachtkastje (ze bleken te laag voor ons bed). Zonder bril zie ik vrij weinig, dus de wekker moet zo dicht mogelijk bij mijn hoofd staan. Het is toch fijn om te weten hoe laat het is als ik elke nacht naar de wc ga…

In week 36 heb ik de ‘vluchtkoffer’ ingepakt; die ligt nu netjes te wachten onder het bed, net zoals de emmers en de kraamdoos. Leuk cadeautje van de FBTO: een doos met vlaggetjes. Dan lijkt de inhoud ervan wat minder gruwelijk. Ook hebben we in week 36 de babykamer verder helemaal op orde gemaakt: de voedingsstoel hebben we van zolder gehaald, het bedje is opgemaakt en alle kleertjes liggen gewassen en al te wachten. Op verzoek van Bernd ligt er ook een stapeltje new-born kleertjes op het aankleedkussen (leerpuntje van de vorige bevalling :)). De box staat gebruiksklaar in de kamer en de wandelwagen is weer vervangen door de reiswieg. De maxi cosi staat voor het grijpen voor het geval we toch weer last-minute naar het ziekenhuis moeten.

Ook is in week 36 fotografe Iris Muis nog langs geweest om foto’s van mijn buik te maken. Ik heb altijd een haat-liefde verhouding met mijn buik (lichtelijke obsessie, kan er zo een hele blog aan wijden ben ik bang), maar de liefde overheerst op dit moment ruimschoots en dat wilde ik heel graag vastleggen voor de eerstvolgende keer dat de haat overheerst 🙂

IMG-20141016-WA0013

De liggingsecho is gemaakt: het kindje vermaakt zich goed in de buik en ligt helemaal dubbelgevouwen (voeten bij het hoofd) zo goed als klaar.

Het wachten is begonnen…

reacties | reageren