door: Petra van den Dolder

geen reacties

*(($*&$*^*@)()@#*#*(^ oftewel: frustratie

Lichtelijke frustratie *belastingdienst-leuker-kunnen-we-het-niet-maken-wel-makkelijker*

bel dienst 1

Ik heb een ‘zaakje’ met de belastingdienst; heb hiervoor al weet ik veel hoeveel documenten moeten aanleveren en nu mocht ik dan ook nog al mijn uren van 2011 en 2012 meer gaan verantwoorden dan ik heb gedaan in de schema’s op bovenstaande foto. Hoewel ik alles netjes per week heb bijgehouden, verdeeld over negen categorie├źn, wil men toch graag zien waaraan ik die uren dan besteed heb. Dus heb ik vandaag een laptopdagje. Ik ben tevreden over het voorlopig resultaat (bestaande uit: brief, concertarchief, nogmaals urenverantwoording van het hele jaar, en enkele weken tot in details toegelicht incl. screendumps van digitale agenda van de betreffende weken), maar ik zat toch liever met een kop thee en een doos chocola op de bank een boek te lezen met mijn dikke buik.

bel dienst 2

Het positieve is dan weer dat ik hoop dat ik met al mijn acties de mensen bij de belastingdienst kan laten zien dat de creatieve sector echt geen markt voor hobbyisten is, maar ook gewoon ondernemerschap, net zoals eigenaren van schoenwinkels ondernemers zijn. En dat andere musici, en andere kunstenaars, bespaard blijven van al dit extra werk.

Wordt hopelijk niet vervolgd.

reacties | reageren