door: Petra van den Dolder

geen reacties

Fluitles in Meppel!

Dwarsfluit_liggend

Ik heb besloten: na mijn zwangerschapsverlof ga ik mijn lespraktijk uitbreiden. Vanaf maart 2015 wil ik een ruimte in Meppel (centrum) huren en daar les gaan geven in plaats van thuis. De periode tussen nu en maart ga ik gebruiken om:
– een geschikte en betaalbare ruimte te vinden
– een ‘probeerfluit’ aan te schaffen, zodat ik proeflessen kan geven
– en leerlingen te werven!


Het is geen opwelling; ik loop al langer met dit idee rond en afgelopen maanden heb ik, met al mijn ervaringen van het afgelopen jaar, nagedacht over mijn lesaanpak/visie op lesgeven. Waarom zou een leerling voor mij kiezen? Een leerling moet helemaal zelf weten welke fluitdocent hij/zij kiest, er moet ten eerste een klik zijn! Maar mijn speerpunten zijn:
De persoon achter de leerling vind ik belangrijk. Wie is hij of zij? Welke ambities heeft de leerling? Hoe kan ik daarop aansluiten? Ik geniet ervan als ik een leerling verder kan helpen. Op fluittechnisch gebied uiteraard, maar ook dat een leerling zelf bewuste keuzes kan maken in het spelen van muziek en deze muziek zelfstandig kan studeren, zodat het de muziek van de leerling wordt en niet een kopie van mijn interpretatie. En wat ik ook erg belangrijk vind, is dat een leerling zelfvertrouwen ontwikkelt en met een goed gevoel de les verlaat.
– Een leerling hoeft zeker geen talentje te zijn, maar inzet vind ik wel belangrijk. En bij inzet hoort ook regelmatig thuis oefenen. Leeftijd maakt mij niets uit. Tieners vind ik een erg leuke doelgroep, maar ook het kinderlijke enthousiasme werkt bij mij aanstekelijk en volwassenen zijn ook van harte welkom!
– Ik ben flexibel in mijn lesaanbod. Leerlingen betalen per les (er wordt maandelijks gefactureerd). Een les van 20 of 30 minuten per keer of nog langer; het is allemaal te bespreken, net zoals de frequentie (1x per week, 1x per 2 weken, ….). Wel verwacht ik dat een leerling afspraken na komt, net zoals ik ook afspraken na kom.

Omdat ik vind dat je nooit bent uitgeleerd, heb ik zelf ook nog steeds fluitles; nu alweer een aantal jaar bij Egbert Jan Louwerse. De dingen die ik daar leer en de inspiratie die ik krijg, kan ik zo weer doorgeven aan leerlingen die bij mij op les komen.

Heb je bovenstaande gelezen, spreekt het je aan, wil je leren fluitspelen, wil je het fluitspelen weer oppakken, of heb je een specifieke fluittechnische vraag en wil je paar opfrislessen? En ben je op zoek naar een gediplomeerde fluitdocent in Meppel? Vanaf maart 2015 ben je van harte welkom! Stuur me gerust een mail (petra@vandendolder.eu) voor meer informatie.

Als je in maart 2015 start, betaal je tot de zomer van 2015 geen €35 per uur, maar €30 per uur! (excl 21% BTW voor leerlingen van 21 jaar en ouder)

reacties | reageren