door: Petra van den Dolder

geen reacties

Even geen mama, maar gewoon Petra

Vandaag was een dagje zonder kinderen! En buiten Meppel! De laatste keer dat ik buiten Meppel ben geweest was 22 oktober. Toen bezocht ik, samen met Joris, Hannie, die ik 3,5 jaar geleden leerde kennen tijdens zwangerschapsmensendieck.

Vandaag staat een uitje naar Kampen gepland, met de auto. Ook al een poos niet in gezeten. Vannacht was weer zo’n nacht met bijzonder weinig slapende uurtjes (bedankt Karlijn), misselijke buik (lang leve paracetamol) en vandaag is dus weer zo’n dag met bijzonder kleine oogjes. Maar het vrijgezellenfeestje van zusje Jolanda staat in de agenda dus ik moet en zal naar Kampen!

’s Ochtends eet ik nog wat paracetamollen, stap in de auto, zet de stoel goed, start de motor (wat een herrie) en rijd de carport uit. Stel al rijdend navigatie in (handig, via spraakherkenning), rijd de snelweg op en bedenk me dat ik twee maanden lang niet harder heb voortbewogen dan 16,50 km/uur. Dan is 120 km/uur best hard! Ik houd de handen stevig om het stuur, want wat een wind! Al na tien minuten in de auto merk ik dat ik best moe ben. Thuis merk ik dat niet zo heel erg. Ik zorg voor Karlijn en Joris, breng Joris naar zijn afspraken en houd het huishouden draaiende. Sport wat tussendoor en probeer zoveel mogelijk middagslaapjes mee te pakken. En voel me echt best fit. In de auto merk ik dat ik niet voor niets zoveel weken zwangerschapsverlof heb. Mijn hoofd tolt licht en ik moet moeite doen om me te concentreren op de weg en op mijn medeweggebruikers. Gelukkig is Kampen niet al te ver rijden en kan de radio best hard…

Na een half uur rijden kom ik aan bij de school waar we met 13 meiden Jolanda haar feestje hebben. Jolanda is heel creatief en we doen een creatieve workshop die Jolanda nog niet eerder heeft gedaan: een tekstbord maken! De workshop wordt gegeven door Christel van Hip in Holland. We mogen een eigen tekst gebruiken of een van de vele teksten kiezen die Christel mee heeft genomen. Ik besloot al eerder om een eigen tekst te gebruiken, eentje die ik tijdens mijn supervisietraject op een kaart van Margreet heb gekregen: “Weiger te geloven dat er dingen zijn die je niet kunt doen.” Thuis heb ik deze tekst in verschillende lettertypes gezet zoals ik hem op het tekstbord wil zetten. We krijgen, na de taart, instructies en gaan met verf, carbonpapier en verfstiften aan de slag. Intussen bedenk ik me dat ik het echt heerlijk vind om even weg te zijn! Weg uit Meppel, weg van mijn gezin. Ik geniet enorm van mijn gezin en van mijn zwangerschapsverlof, maar weer een dagje ‘Petra’ zijn, bevalt me ontzettend goed!

tekstbord maken

Na zo’n 3 uur zijn de borden klaar en zetten we de lunch klaar. We hebben allemaal wat meegenomen waardoor we een lekkere en gevarieerde lunch hebben. De lunch gaat er goed in om 14.15 uur! Om 15.30 stap ik weer in de auto en rijd naar huis. Met nog kleinere ogen, dus de radio nog wat harder. Als ik het huis binnen stap, stap ik ook weer meteen mijn rol als mama en huismoeder binnen. Bernd is aan het koken met Karlijn op de arm (moet nog boertje doen). Hij wil graag nog even op bed liggen, want ook hij had vannacht een halve nacht ‘dienst’ en heeft vanavond nog een concert. Ik zet Karlijn in de draagdoek en maak de ovenschotel verder af. Joris ligt op de bank onder een deken naar een kerstconcert van ‘de prinsessen’ te kijken (aka Celtic Woman). Zet de ovenschotel in de oven, ruim de vaatwasser uit, vraag Joris hoe zijn dag met oma was (Bernd was ook weg, dus oma kwam oppassen), leg Karlijn in bed om haar er een half uur daarna weer uit te halen en weer in de draagdoek te doen. Bernd komt uit bed en we gaan eten, 2,5 uur na mijn lunch 🙂 Na het eten vertrekt Bernd en mag ik de boel opruimen, met Joris piano spelen, hem boekjes voorlezen en hem naar bed brengen. Hij ligt lekker op tijd in bed, kan gelukkig nog niet echt klokkijken 🙂 Daarna is het tijd voor het schrijven van dit verhaaltje en krijgt Karlijn de fles. Nog niet de laatste van vandaag (denk ik), maar ik kruip straks lekker op tijd in bed en zie wel weer hoe vaak ik er uit moet komende nacht. Elk uurtje slaap is weer mooi meegenomen.

Welterusten & weer bedankt voor het lezen!

reacties | reageren