door: Petra van den Dolder

geen reacties

Een leuke week: mijn zusje is getrouwd!

Wat was het een leuke week afgelopen week! De meeste dingen gingen zoals normaal, ik had een min of meer normaal zwangerschapsverlofritme, maar deze week kende toch ook wel meerdere hoogtepuntjes.

Zo begon ik de week met een fijn bericht van de belastingdienst. Na een jaar bezwaarschriften schrijven en gegevens aanleveren van mijn onderneming kreeg ik dan nu eindelijk het verlossende bericht dat ik geen duizenden euro’s terug hoef te betalen. Heel fijn!

Verder ging ik met Joris naar een voorstelling van Pluk van de Petteflet die werd gehouden in zijn toekomstige basisschool en heb ik me nog heerlijk een uur lang laten masseren door Hester van Massagepraktijk Rodenburgh die zwangerschapsmassages en ontspanningsmassages geeft tot 1 jaar na de bevalling.

Maar het grootste hoogtepunt was toch wel dat mijn zusje Jolanda gisteren ging trouwen met haar Chris! De avond voorafgaand aan de bruiloft was het check check dubbelcheck of we echt alles mee hadden voor die dag en de daaropvolgende nacht. Alles voor onszelf, maar ook alles, en reserve-alles voor Karlijn. Joris zou halverwege de dag worden opgehaald; Karlijn bleef de hele dag bij ons. Het was even puzzelen met flesmomenten, maar het is de hele dag gelukt.
We verzamelden bij mijn ouders thuis (uurtje rijden in de dichte mist) waar we een broodje aten. Vervolgens reden we naar het stadhuis en volgde het burgerlijk huwelijk waar ik ook nog even mijn handtekening mocht zetten 🙂 Mijn schoonouders kwamen, zodat zij Karlijn de fles konden geven tijdens de plechtigheid en Joris na het maken van de groepsfoto’s mee terug konden nemen naar Meppel, waar hij ging logeren bij schoonzus en zwager. Het eten, kerkdienst en feest stond in een andere stad gepland, dus reden we weer een uurtje. We checkten eerst even in bij B&B Pax Tibi in Reeuwijk waar we zouden overnachten, gezellig samen met een van mijn zussen en haar man. Het diner was heerlijk; helaas moesten we de ijstaart toe missen, omdat ik op tijd in de kerk wilde zijn waar ik muziek zou gaan maken met Alma (met wie ik duo Komari vorm). Mijn eerste ‘concert’ sinds begin oktober! Ik was niet ingespeeld, het was koud, ik was koud, maar gelukkig had de kerk een mooie akoestiek waardoor de kwaliteit me niet tegen viel 🙂 We speelden een Suite van Bach en twee delen van de sonate van Vanhal voor aanvang van de dienst. Toen Jolanda met mijn vader binnen kwam speelden we, op verzoek van het bruidspaar, het eerste deel van Vanhal. We mochten verder nog twee samenzangliederen begeleiden en een intermezzo na de preek verzorgen. We hadden gekozen voor Nocturne van Secret Garden, erg passend bij de sfeer van de dienst.
De dag werd afgesloten met een gezellig feest; en iets na middernacht waren we weer bij de B&B. Karlijn was wat van slag en wilde nog een fles die ze dus maar kreeg. Ik was ook van slag en kon de slaap niet vatten en heb hooguit een uur of twee geslapen. Nou ja, als je gewoon op bed ligt, rust je ook uit toch?
Vanochtend kregen we een heerlijk ontbijt bij de B&B en konden we even bijpraten met zus en zwager, zonder kinderen (ja, Karlijn was er natuurlijk wel, maar die sliep alweer). Ook wel eens fijn! Het had flink geijzeld en het was glad, maar er was gelukkig goed gestrooid en na ruim 1,5 uur snelweg kwamen we weer in Meppel aan. Karlijn de fles gegeven, Joris opgehaald, broodje gegeten en na de lunch hebben we allemaal (!) een kleine twee uur geslapen… Hadden we weer genoeg energie om daarna buiten in de sneeuw te gaan spelen 🙂

bruiloft Jo en Chris

reacties | reageren