door: Petra van den Dolder

geen reacties

Nieuw werk!

In januari schreef ik over de 32-crisis. Het lijkt alweer máánden geleden, want er is zoveel gebeurd! Zo weet ik inmiddels zeker dat ik altijd onderwijskundige zal blijven in hart en nieren. Zo ongeveer alles wat ik doe is gebaseerd op onderwijskunde. En doordat het vakgebied zo breed is, zijn er (gelukkig!) ook veel mogelijkheden. Die ik niet zo goed zag, maar die steeds duidelijker worden. Wat een opluchting.

Sinds januari heb ik veel gesprekken gehad op werkgebied. Gesprekken met mensen die mijns inziens leuke functies uitoefenen, zoals laatst met een studieloopbaanbegeleider. Wat ze vertelde over de inhoud sprak me zo aan dat ik daar meer van wil weten en mogelijkheden ga onderzoeken.

Ook heb ik een paar weken geleden een ‘officieel’ gesprek gehad naar aanleiding van een leuke functie. Alhoewel mijn ervaringen met ‘officiële’ gesprekken niet positief zijn, probeerde ik het toch weer. Ik schreef een brief, heel anders dan de brieven die ik eerder schreef. Maar ja, ik wil eens wat anders en dan heb ik ook het lef om de inhoud van de brief te veranderen. Op basis van de brief en mijn CV mocht ik op gesprek komen. Het op gesprek mogen komen zag ik al als een leermoment, want hoe kun je ooit gesprekken oefenen als je nooit gesprekken hebt? Ik bereidde me erg goed voor en vond het een positief gesprek. Wel vroeg ik me van tevoren af of ik niet iets te weinig ervaring had en de mensen met wie ik sprak vroegen zich dat blijkbaar ook af: ik werd het niet: te weinig ervaring. Wel heb ik meteen een nieuw gesprek aangevraagd met de voorzitter van de commissie om advies te vragen naar aanleiding van wat hij bij mij aan kwaliteiten heeft gezien tijdens het sollicitatiegesprek. Ik wil blijven leren en dus ook van dit soort activiteiten. Hoe kan ik me nog beter presenteren, mijn kwaliteiten laten zien? Welke tips qua werk heeft hij voor me? Kan hij met zijn netwerk wellicht iets voor mij betekenen?

Op de dag van bovenstaand gesprek kreeg ik een uitnodiging om een proefopdracht te maken voor een mogelijke nieuwe functie. Via Twitter had ik contact gezocht met Tekst2000/B1. Ik werd gevraagd om een motivatie en CV te mailen. Mijn gegevens werden voorgelegd aan een mogelijke opdrachtgever waarvoor ik dus een proefopdracht mocht maken! Kijk, daar voel ik mij veel prettiger bij. Eerst mijn werk laten zien en dan pas een gesprek. Het werd een succesvolle uitwerking van de opdracht en een paar dagen later volgde een, wederom succesvol, gesprek.

En zo komt het dus dat ik nu op projectbasis aan Economie & M&O-toetsen werk (vmbo, havo, vwo) bij de uitgeverij Thieme Meulenhoff. Ik mag de toetsen behorende bij methodes analyseren op algemene toetskwaliteit, toetsen aanpassen om de kwaliteit ervan zo hoog mogelijk te krijgen en ze voorzien van RTTI-labeling, zodat de toetsen een RTTI-keurmerk krijgen. Ik ben blij dat ik deze mogelijkheid heb gekregen en dat mijn huidige werkgever ArtEZ mij ondersteunt in mijn zoektocht naar passender werk. Op deze manier kan ik uitzoeken of ik dit werk leuk vind, ook om meerdere maanden te doen. En daarna? Dan hoop ik dat ik weer een stapje verder ben ik mijn zoektocht, wellicht nieuwe mensen heb ontmoet en nieuwe mogelijkheden heb gezocht en gekregen.

reacties | reageren