door: Petra van den Dolder

geen reacties

Baby dingetjes – Babyhapjes in een stomer

stomer blender

Ik ben groot voorstander van zelf eten maken voor kindjes en geef Karlijn dus zo weinig mogelijk ‘potjesvoer’. Tegelijkertijd houd ik van efficiëntie en heb ik geen zin om dagelijks vers eten klaar te maken speciaal voor haar. Ik maak dus meerdere porties per keer en vries in wat ik niet nodig heb.

Toen Joris was geboren en hij de eerste hapjes kreeg, bleek ik het onhandig te vinden dat ik alles in een pan moest klaarmaken. Dat kon eenvoudiger; ik stuitte op een stomer/blender. We kozen voor de Philips Avent gecombineerde stomer/blender. En tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds blij met dat ding.

Voordelen zijn er, maar nadelen ook.

Voordelen:
– Stomen en mixen kan in 1 kan. Je gooit alles in de kan, stoomt het, draait de kan om en de blender zorgt ervoor dat het een papje wordt.
– Hij is compact.
– Je kunt er ook prima smoothies mee maken: voor baby’s (Karlijn smult ervan, maar er is dan ook weinig waar ze niet van smult ;)), maar ook voor grote mensen.

Nadelen:
– De blender maakt een ongelooflijke herrie.
– We hebben gelukkig een vaatwasser waar alles in kan, maar met de hand is de deksel erg lastig schoon te krijgen.
– De stomer heeft geen tijdsindicatie en geeft dus niet aan hoe lang het nog duurt.
– Hij is soms iets te compact. Twee baby-porties gaat prima, maar meer kan echt niet.
– Het snoer is heel kort.
– Ik heb het idee dat het mes wat botter wordt na al die jaren.
– De blender kan maar op 1 stand: alles wordt een moes. Voor een kleine baby niet erg, voor smoothies ook niet, maar voor een wat oudere baby zou het fijn zijn als het eten iets minder fijn gemalen zou worden.
– Je kunt er geen pasta en rijst in koken. Gerechten met rijst en pasta moet ik dus alsnog klaar maken met een aparte pan.
– Het water dat gebruikt wordt om te stomen blijft in de kan. Op zich een voordeel, maar soms moet er wat vocht uit voor je de blender aan zet. Je moet even handigheid krijgen om er vocht uit te gieten, zonder dat er eten mee verdwijnt en zonder dat je je handen brandt als je dit meteen na het stomen doet.

Ik ben niet meer van plan om nu nog een andere babycook aan te schaffen, maar als ik dat wel zou doen, zou ik de voorkeur geven aan één die ten eerste minder herrie maakt en ten tweede verschillende mix-standen heeft.

reacties | reageren