door: Petra van den Dolder

geen reacties

Meer werk, meer werk, leuk werk!

Gisteren gaf ik met duo Puur twee concerten en ik was gelukkig. Annegreet en ik hadden het er bij het eten ’s avonds over: wat voor ontzettend leuk werk hebben we toch! We maken muziek, komen op leuke plaatsen, ontmoeten leuke mensen, werken met een vriendin samen (soms voelt het serieus als een heerlijk dagje uit!), regelen alles zelf en verdienen er nog geld mee ook! Ik werd er even heel blij van. Want ik kan op dit moment ook terecht zeggen dat ik heel leuk werk heb.

De combinatie muziek en onderwijskunde bevalt me uitstekend. Ik ben eigen baas en sinds afgelopen week niet alleen een muzikale ondernemer, maar ook een onderwijskundige ondernemer! Ik heb namelijk mijn onderneming uitgebreid. En o, dat voelt goed!

Nadat ik het grootste deel van mijn klus voor ThiemeMeulenhoff klaar had, werd ik vorige week gevraagd om een nieuwe klus voor hen te doen. Het moment voor mij om te kijken of ik me weer zou laten uitbetalen door een payrollbedrijf of dat ik iets met mijn VAR kon doen, zodat ik zelf kon factureren. Na advies te hebben gevraagd aan mijn belastingadviseur Nico Knotters heb ik mijn gegevens bij de KvK gewijzigd en een nieuwe VAR aangevraagd. Nu ben ik dus in afwachting van een nieuwe VAR. Intussen heb ik mijn facturen maar eens een facelift gegeven en mijn ‘uren-bijhoud-administratie’ verder uitgewerkt.

Het is nieuw voor mij: onderwijskundige klussen als zelfstandige uitvoeren, maar ik heb er alle vertrouwen in! Net zoals dat ik vertrouwen heb in mijn nieuwe klus voor ThiemeMeulenhoff: toetsen van enkele modules van de Management & Organisatiemethode van de bovenbouw van het vwo verbeteren en RTTI-labelen. Een pittige inhoudelijke uitdaging, maar ten eerste houd ik wel van een uitdaging en ten tweede hebben de meeste onderwerpen mijn interesse waardoor het voor mij niet helemaal abracadabra is. De komende weken verdiep ik me dus onder meer in de vermogensmarkt, kredieten, liquiditeit en resultaat, de prijs bij een homogene massaproductie en winst- en verliesrekening bij commerciële ondernemingen.

Thieme bovenbouw

reacties | reageren