door: Petra van den Dolder

geen reacties

Even wat anders dan werk

Deze weblog was ik vorig jaar deels begonnen om wat meer balans in mijn leven te krijgen: hoe ik niet om val met al mijn verschillende werkzaamheden. De afgelopen weken heb ik veel gedaan, iets teveel. Als ik veel doe, vind ik het heerlijk om even weg te gaan, weg te zijn. Dan kom ik meer tot rust dan wanneer ik thuis ben. Dus trek ik er zo nu en dan op uit.

Naar de kinderboerderij in Staphorst bijvoorbeeld. Kinderen in de fietskar, ik meteen mijn beweging en in gezelschap van Petra Kruijt en haar dochter zijn we zo een uurtje verder. Karlijn draag ik op mijn buik in de mei tai, wat nog steeds past, zodat ik mijn rugtas op mijn rug kan dragen.

Of met de trein op en neer naar Zwolle. Karlijn is elke donderdag bij de opvang en Joris wordt eens in de maand niet opgehaald van school door mijn schoonouders. Drie keer per maand halen ze hem wel op, de vierde keer hebben zij een ‘vrije donderdag’ 🙂 Dat geeft mij ruimte om even 1 op 1 tijd met Joris te hebben. Deze donderdag giet het, en in plaats van samen achter de tv te gaan zitten, besluit ik om ons allebei in een regenpak te hijsen, naar het station te fietsen om met de trein naar Zwolle te gaan en weer terug. Joris is dol op treinen en het maakt hem geen bal uit dat het zo hard regent. Pakje drinken en een liga: hoe eenvoudig kan het zijn om kinderen te laten genieten.

Of een wandeling met z’n allen in Steenwijk, nabij Tuk’s T-huis. Karlijn zit, voor het eerst een langere afstand, in de Manduca op mijn rug. Karlijn valt halverwege in slaap. Joris is onder de indruk van het hele bos, van paddenstoelen tot takjes en loopt zonder enig probleem de gele route van 3 km mee. De volgende keer kunnen we dus verder lopen. Ook hier geldt: bomen, paddenstoelen, liga, een flesje water, een hoop takken: gegarandeerd een topmiddag.

Heb jij nog (goedkope) tips voor een dagje, of middagje, of uurtje uit? Met of zonder auto? Ik ben benieuwd of ik nog leuke originele ideeën kan op doen voor mijn ik-ben-alleen-met-Joris-of-Joris-en-Karlijn-zijn-samen-thuis-middag!

ontspanning in sept

reacties | reageren