door: Petra van den Dolder

geen reacties

Mijn herfstvakantie

Een week herfstvakantie ligt achter ons. Omdat mijn opa en oma op Terschelling wonen, willen we daar tenminste eens per jaar naartoe. De laatste keer was anderhalf jaar geleden, dus werd het wel weer eens tijd voor een bezoekje.

Opa en oma (bijna 67 jaar getrouwd!) konden meteen kennismaken met Karlijn, want die hadden ze nog niet eerder gezien!

herfstvakantie4

Omdat wij één dagje Terschelling te kort vinden, maakten we er een bijna-midweek van. We huurden voor de tweede keer een Zeebungalow in Formerum. Het grootste voordeel hiervan vinden wij dat er geen vaste aankomst- en vertrekdag is. Daarnaast is het huisje ruim, heeft het veel privacy, is het gelijkvloers en ligt het dichtbij het strand én de Jumbo 🙂

We hebben twee dagen elektrische fietsen gehuurd: een bakfiets waar de maxicosi in kon en een damesfiets met een zitje achterop. Op de eerste dag, het was erg mooi weer, fietsten we van Formerum naar Oosterend, naar Formerum, naar West en weer naar Formerum, in totaal 40 kilometer. Met trapondersteuning uitstekend te doen door de duinen en met wind tegen 🙂
We maakten stops bij Heartbreak Hotel, op het strand en bij de Brandaris.
De fietsen huurden we bij Haantjes, een fietsverhuurder met de voordeligste elektrische fietsen. Met de gewone fiets hadden we geen probleem; met de bakfiets iets meer. We kregen helaas een gebrekkige instructie waardoor we met geen mogelijkheid meer de trapondersteuning aan kregen, zelfs niet na telefonische hulp. Uiteindelijk bleek de oplossing eenvoudig: het wiel moet draaien. Het was onmogelijk om de bakfiets (met Karlijn erin) in je eentje op de standaard te zetten. Na dit een paar keer samen te hebben gedaan, brak de hele standaard zelfs af! Gelukkig waren we toen al niet meer van plan nog te fietsen, dus kregen we even een gewone damesfiets (met enorme slag in het wiel) mee. De volgende keer kiezen we toch voor een iets duurdere fietsverhuurder.

herfstvakantie2

Met name Joris heeft genoten van de zee. Na de eerste keer zee zonder regenpak besloten we de keer erop hem maar zijn regenpak aan te doen, in de hoop dat hij wat minder doorweekt zou worden… Op de enige regenachtige middag hebben we het Centrum voor Natuur en Landschap bezocht waar we onder andere roggen konden aaien en van alles leerden over het klimaat en flora en fauna op Terschelling.
Mijn ouders waren ook op Terschelling en stonden op een camping op 300 meter afstand. Met mijn vader heb ik nog een mooie 6,5 km wandeling by night gemaakt. Ze hebben nog bij ons gegeten en ’s avonds opgepast, zodat wij samen even op visite konden bij nicht Marianne.
De wandelwagen hebben we deze vakantie niet mee gehad en we hebben hem niet gemist. Buiten droeg ik Karlijn steeds op mijn rug in de Manduca en op de boot op mijn buik in de mei tai.

herfstvakantie3

De bootreis van 2 uur was prima te doen. Op de heenweg (vertrek 10.00 uur) was de boot helemaal vol. Joris heeft hoofdzakelijk filmpjes gekeken en Karlijn werd vermaakt door ons (en pake en oma, mijn ouders, die op dezelfde boot zaten). Terug hadden we de boot van 12.30 uur. De ultieme tijd voor slaperige kindjes die dus niet kunnen slapen en dus een hoop lawaai produceren. Die ervaring hebben we eerder met Joris gehad; met Karlijn gelukkig niet! Ze slaapt nog steeds in de mei tai en nadat ik na de lunch zo’n 10 minuten buiten met haar lichte squats had gedaan (zoveel mogelijk uit het zicht van mensen :)), sliep ze. Een uur lang. Joris vermaakte zich met de cd’s van Bert en Ernie, op de koptelefoon.

herfstvakantie1

Een deel van de herfstvakantie was met vier dagen Terschelling heerlijk ontspannend. Maar we hebben nog meer leuke dingen gedaan! Zo gingen we nog een dag met mijn schoonfamilie naar dierenpark Emmen en sloten we de dag af met een bezoekje aan de pannenkoekenboot De Liberté in Meppel waar de kinderen bij hun pannenkoek een Buurman-pop kregen!
Ook ben ik nog met Joris en mijn schoonouders naar het Nederlands BakkerijMuseum in Hattem geweest waar Joris, samen met teveel andere kindjes, een speculaaspop mocht maken en we de familievoorstelling bezochten waarin een bakker op een erg leuke manier verschillende broodfiguren maakte. Absoluut een aanrader! Het was de eerste keer dat Joris en ik onze Museumkaart gebruikten. Ik hoop dat we die komend jaar nog vaak gaan gebruiken.

herfstvakantie

Het was een leuke week, maar ik heb nu ook wel weer zin om te gaan werken! Maar eerst… de klok een uur terug 🙁

reacties | reageren