door: Petra van den Dolder

3 reacties

Deodorant

Een van de dingen die mijn, en andermans, leven aangenamer maken is deodorant.

Vroeger, lang geleden, had ik veel last van natte oksels (ook wel hyperhidrosis genoemd). Van die stomme zweetplekken. Gelukkig stonk het niet, maar ik voelde me erg onprettig, zoals je je waarschijnlijk wel kunt voorstellen. Ik moest zo op mijn kleren letten: bij welke kleding valt het niet op?

Ik probeerde van alles, maar ontdekte op een dag – ik was een jaar of 19 denk ik – ‘Odorex Extra Dry’: een vloeibaar goedje dat je op een wattenschijfje moet deppen en vervolgens op je gewassen oksels. Het werkte als een tierelier. Eens in de vier dagen moest ik het herhalen en mijn oksels waren de hele dag droog, wat een uitkomst en een verlossing! Ik hoefde geen extra check meer te doen op nieuwe kleren en kon kopen wat ik leuk vond. Odorex Extra Dry zal vast een heel chemisch goedje zijn, want na jaren gebruik, gebruik ik het nu al jaren niet meer en mijn oksels zijn nooit nat. Ik verdenk mijn zweetklieren in mijn oksels ervan dat ze niet meer functioneren.

Wel kreeg ik af en toe last van ‘poeh he, dat ruikt niet zo aangenaam’-oksels, met name na veel inspanning of bij extreme warmte. De spuitdeo die tot noch toe het beste werkte, was Rexona, maar zelfs die hielp niet altijd. Een paar weken geleden las ik een blog van iemand met daarin haar ervaringen met de ‘Lady Speed Stick’. De keuze was reuze, ik kocht de ‘Pro 5 in 1’ en bestelde er maar meteen drie. De 5 staat voor 5 voordelen: droog, fris, zacht, geen witte strepen en dermatologisch getest. De sticks waren snel geleverd en ik was (en ben !) verbaasd over het resultaat. Inderdaad droog, fris, zacht en geen witte strepen! De hele dag (en nacht) fris, wauw! Ik hoef nu zelfs mijn truitjes minder vaak te wassen, omdat ze toch niet stinken. Zelfs concertkleding ruikt nog fris na een concert en dat was voorheen niet altijd het geval…

Ik heb nu dus de ‘5 in 1’, maar ben benieuwd naar ervaringen van de andere soorten. Gebruik jij de ladystick? Zo ja, welke en wat zijn je ervaringen ermee?

deo

reacties | reageren

 • reactie van Mireille Mulder:

  Klinkt goed! Hier niet extreem zweet, maar wel eens kleren en dan met name wat strakkere truitjes, die inderdaad, wel eens lang blijven ruiken. Zelfs na wassen. Dus, waar bestel je dit?!

  • reactie van petravandendolder:

   Zie de link in de tekst Mireille. Ben benieuwd of het bij jou ik zo goed werkt!

   • reactie van mireille:

    Oeps, niet gezien. Dat gaf hij niet weer op de iPad

Comments are closed.