door: Petra van den Dolder

geen reacties

Een kinderloos weekend

Een poosje geleden hadden Bernd en ik een kinderloos weekend. De kinderen brachten we op zaterdagochtend naar mijn schoonouders en we hoefden hen pas de volgende ochtend op te halen. En we hadden verder geen plannen. We dachten eerst een nachtje weg te gaan, maar besloten toch maar thuis te blijven – omdat we de week erna een midweek mét kinderen weg zouden gaan – en het bij een dagje weg te houden. En we kwamen er (weer) achter wat je zoal allemaal (weer) kunt doen zonder kinderen.

 • dat je de trein in kunt zonder tassen vol met proviand en luiers.
 • dat je koffie en dikke vette ongezonde koeken kunt halen bij de AH to go en niet heel verantwoord een zelf meegebracht flesje water leeg drinkt en een biscuitje eet.
 • dat je een wandeling van 7 kilometer kunt maken in de miezerregen zonder zeurende kinderen. En zonder wandelwagenregenhoes. Überhaupt zonder wandelwagen.
 • dat je kunt eten wanneer je wilt en niet bent gebonden aan de ik-heb-NU-honger-tijden van een baby.
 • dat je uitgebreid alle producten in de Mediamarkt kunt bestuderen zonder kinderen in de gaten te moeten houden (en zonder gezeur).
 • dat je eens fatsoenlijk met elkaar kunt praten, langer dan 15 seconden aaneengesloten.
 • dat je om 17.30 besluit nog even gezellig (!) boodschappen te gaan halen en je niet je kind weg moet plukken bij De Hamster, of De Computer in de winkel. Dat je je boodschappen zelf mag scannen met de handscanner, wat een stuk efficiënter is. En bovendien weet je zeker dat alles gescand wordt en niets wordt gewist…
 • dat je op bed kunt gaan liggen wanneer je dat wil. Ook overdag.
 • dat je de tv op een zelfgekozen zender kunt zetten (zonder gezeur) of op de radio naar fatsoenlijke muziek kunt luisteren (zonder gezeur).
 • dat je kunt gaan koken zonder duizend keer naar de kamer te lopen om te kijken of die nog heel is of om de televisie op een andere zender te zetten.
 • Bovenal: dat je ’s ochtends wakker wordt omdat je (min of meer) bent uitgeslapen en niet omdat kind 1 knuffel kwijt is of naar de wc moet of meldt dat schaapje Sam nog niet wakker is, of kind 2 graag de speen in de mond geduwd krijgt of de hele luier (of erger) vol heeft gescheten…

Maar toch hè, is het weer heerlijk om de kinderen dan weer op te halen en de komende weken/maanden wel weer alles van bovenstaande lijst te moeten doen. En uit te zien naar een volgend kinderloos weekend 🙂

reacties | reageren