door: Petra van den Dolder

geen reacties

Weekend

Mijn weekend, gisteren en vandaag. Ik genoot ervan!

Op zaterdagochtend zijn we uitgenodigd door mijn ouders die op camping ’t Kappie, vlakbij Steenwijk, op vakantie zijn. Een van mijn zussen en haar twee kinderen komen ook; de mannen hebben andere verplichtingen.

De camping blijkt heerlijk ruim en na een kleine bui blijft het de rest van de ochtend droog. De kinderen (groot en klein) spelen, banjeren door de modder en kliederen met water. We blijven lunchen en na de lunch zijn de kinderen verdrietig dat we weer naar huis gaan. Dat de kinderen zó lekker buiten spelen en het feit dat mijn vader een mooie camping met veel stacaravans in de buurt heeft gezien, heeft me doen besluiten Bernd te melden dat wij binnenkort eens een lang weekend gaan ‘proefkamperen’ in een stacaravan. Dichtbij huis. Mocht het niet bevallen, dan zijn we zo weer thuis 🙂

weekend camping pa en ma

Op zondagmiddag gaan we met z’n vieren op stap. We besluiten naar het bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster te gaan waar we het vlonderpad gaan lopen, wel één kilometer lang 🙂 Kort genoeg om de kinderen zonder zeuren mee te krijgen en zelfs Karlijn loopt bijna het hele pad. De wandelwagen hebben we voor niets meegenomen. Het terras bij de Theeschenkerij is oké bevonden, alleen jammer dat je een 1,5-jarige toch steeds in de gaten moet houden met al dat water rondom.

We besluiten lid te worden van Natuurmonumenten; er worden zoveel leuke activiteiten aangeboden en met een paar uurtjes natuur maak je ons gelukkiger dan een dagje pretpark.

weekend natuur

Wat een heerlijk weekend was dit. We mogen nog een paar weken werken en hopen dan te genieten van een net zo’n heerlijke vakantie.

reacties | reageren