door: Petra van den Dolder

geen reacties

Dagje Nemo

Vandaag was ik in Amsterdam. Samen met Joris. Ik vind het belangrijk om zo nu en dan alleen met Joris op stap te gaan, maar vind het dan soms ook prettig om zowel voor mij als voor hem een poosje gezelschap ‘op hetzelfde niveau’ te hebben. Vandaag spraken we af met zus Maaike en neefje Jelte. De Nemo-date stond al een poosje in onze agenda’s. De dag begon wat te vroeg; Joris had er blijkbaar erg naar uit gekeken. Dus ik was blij dat we eindelijk aan ons ontbijt zaten om 8.17 uur (ik had hem beloofd in de trein te gaan ontbijten, zodat we niet zo vroeg uit bed hoefden op zaterdag, maar was vergeten te beseffen dat hij wellicht op zo’n dag wel eens veel eerder dan normaal wakker zou zijn).

Afijn, na een snelle treinrit (dank aan alle broodjes, appels en tablets) troffen we ons gezelschap om 10 uur op Amsterdam Centraal. Een kwartiertje later waren we in Nemo waar we met onze museumjaarkaart gratis naar binnen konden. Wat een leuk museum! Ik was er zelf zo’n 12 (?) jaar geleden eens geweest met huisgenoten van De Bunker, het studentenhuis in Enschede waar ik een poos heb gewoond, maar kon me er nog weinig van herinneren. Joris en Jelte hebben zich erg goed vermaakt, maar ook was er genoeg te doen voor Maaike en mij. We zijn voornamelijk op de eerste twee verdiepingen geweest waar de kinderen naar hartenlust aan knopjes konden draaien, touchscreens konden bedienen, waterdammen konden bouwen en in spiegels konden kijken. De derde en vierde verdieping zijn vooral geschikt voor oudere kinderen/volwassenen (ik had er graag even gekeken, maar ja, ik was er met Joris…). Natuurlijk zijn we ook even op het dak geweest waar we een fantastisch uitzicht over Amsterdam hadden.

Dit museum gaan we zeker vaker bezoeken!

reacties | reageren