door: Petra van den Dolder

geen reacties

Paleis Het Loo

In het kader van een dagje uit met de museumkaart ben ik afgelopen weekend met Joris naar Paleis Het Loo geweest. Dit keer sprak ik af met vriendin A en haar zoon C.

Het was een geslaagd uitje. We deden de speurtocht voor kinderen tot 8. Buiten waren er enkele opdrachten (schrijf de tijd op de klok, zoek de verschillen tussen de auto op het papier en de echte speelgoedauto van de koning, hoeveel stappen heb jij nodig om van de stallen naar het paleis te lopen? Etc) Binnen moesten we in verschillende zalen naar antwoorden zoeken waardoor ook wij anders naar zaken keken en niet alleen de wetenswaardigheden in ons op namen (feitjes die ik vervolgens vergeet, omdat ik echt totaal geen ‘gevoel’ voor geschiedenis heb). De hoofden van die arme jongens zagen we voller worden en na een uur in het paleis rondgelopen te hebben, konden ze heerlijk even rennen in de mooie tuinen.

De reden dat we bij Paleis het Loo hadden afgesproken was toch wel de high tea 😊 Voor de kinderen was er een aparte kinder-high tea. Het was een hele goede keuze om hier te ‘lunchen’! We kregen vooraf prosecco (maar helaas: ik drink geen druppel als ik rijd, voor de kinderen kinderchampagne) of jus d’orange, vers geperst, waarna een glaasje mosterdsoep volgde. Daarna kregen A en ik onze twee etagères en Joris en C een eigen etagère. Die van de kinderen bestond uit scones, broodjes met jam en vruchtenhagel en verschillende koekjes en cakejes. Ze vonden het, uiteraard, een heerlijke lunch! Op de etagères van A en mij lagen naast veel zoetigheden ook verschillende hartige hapjes. Ik was wel blij dat ik de tablet had meegenomen voor de jongens; er was geen plek voor hen in de balzaal om te spelen of om even lekker gek te doen.

Als afsluiting hebben de jongens nog gespeeld in het speelpaleis, de speeltuin van het paleis (mama, ik vond het speelpaleis en de high tea het allerleukst).

In de auto hebben we ons erg goed vermaakt. Joris zorgde voor de muziek, ik zorgde voor het volume. We zongen dus samen keihard Kinderen voor Kinderen en K3 mee 🙂

Het was een erg leuke dag, zeker voor herhaling vatbaar!

(Mocht je nog een lekkere high tea op een bijzondere locatie willen: de high tea actie geldt tot en met 19 maart.)

reacties | reageren