door: Petra van den Dolder

geen reacties

Een rustige periode

De vorige keer was eind november. Toen had ik tijd over. Nu is het april en heb ik weer tijd over. In november had ik even geen zicht op nieuwe werkzaamheden, maar die kwamen er wel. Ineens heel veel. Daar waar ik al voor gewaarschuwd was door collega-zelfstandigen. Het is hollen of stilstaan.

Ik heb een paar maanden hard en veel gewerkt, leuk voor de bankrekening. Mijn planning klopte bijna altijd, ik heb werkzaamheden gedaan voor nieuwe opdrachtgevers, naar ieders tevredenheid. En ineens was mijn planning klaar en mijn (onderwijskundige) agenda leeg! Ik had één lege week ingecalculeerd, want ik vermoedde dat het wel eens prettig kon zijn om even rustig aan te doen. Dat klopte. Maar na die week kwam er nog geen nieuw werk. Ja, ik heb wel zicht op werk, maar concrete data zijn niet genoemd. Althans, voor sommige werkzaamheden wel, maar als je dan te maken krijgt met zieke contactpersonen of vertraging in aanlevering van documenten, dan blijft de agenda wat langer leeg dan mijn bedoeling was. De eerste twee weken genoot ik er wel van: ik had meer tijd om naar de markt te gaan, concerten voor te bereiden, voorspeelmomenten te plannen en voor te bereiden, te koken, te lezen. Er zaten nog twee vrije dagen tussen en er komen nog twee vrije dagen aan, kwam en komt dus best goed uit.

Ik merk dat ik wat rustiger ben; zowel in mijn hoofd als in mijn doen en laten. Dat heeft een positief effect op de thuissituatie. Ik heb meer aandacht voor de kinderen. Wat natuurlijk geen kwaad kan 😊

Maar nu begin ik me te vervelen en begint het te kriebelen: ik wil weer hard aan het werk. Natuurlijk geef ik elke week mijn tien fluitleerlingen les, heb ik deze weken elke week een concert en zit ik dus niet hele dagen uit mijn neus te eten. Maar ik doe minder dan ik graag wil. Onzeker word ik er nóg niet van, maar dit moet me niet te lang gaan duren. Ondertussen ben ik wat alerter op vacatures en bekijk ik LinkedIn net wat vaker dan normaal. Ik vraag me weer net wat vaker af wat voor soort werk ik over vijf jaar wil gaan doen. Wil ik blijven doen wat ik nu doe (werkzaamheden op het gebied van toetsing) of wil ik (ook) een andere richting op? En indien het laatste: welke kant? Ik heb altijd wel vage ideeën gehad, wanneer zouden ze concreter worden?

Maar voor nu hoop ik één ding: en dat ik dat ik snel weet waar ik aan toe ben, wanneer ik weer werk kan verwachten!

reacties | reageren