door: Petra van den Dolder

geen reacties

Vier mooie concerten

Ik geef vier concerten met mijn fluit-harpduo Puur. In twee dagen: twee concerten per dag.

We spelen concerten in zorgcentra in Reeuwijk, Burgum en Drachten. Maken veel mensen blij. Oude mensen, jonge mensen, mensen met verschillende achtergronden: psychogeriatrisch, somatisch. De locaties verschillen enorm: in de ene locatie is ‘de klant koning’ en strijken we neer in een gezellige huiskamer waar het eten voor de bewoners in de keuken ter plekke wordt bereid. In de andere spelen we in een (open) restaurant met als gevolg meer reuring, maar ook als gevolg dat meer mensen even komen luisteren. In de ene locatie is er veel personeel aanwezig; in de andere locatie is er duidelijk minder personeel per bewoner beschikbaar, maar lopen er meerdere vrijwilligers rond die de bewoners voorzien van een hapje en een drankje. Die bewoners ophalen en weer terugbrengen. Iedereen heeft als doel: bewoners laten genieten. Wat is het mooi om hier een bijdrage aan te mogen leveren.

En we verzorgen muziek tijdens een herdenkingsbijeenkomst in Den Haag. Een bijeenkomst waarin bewoners worden herdacht die het afgelopen jaar zijn overleden. Er zijn familieleden, kaarsjes worden aangestoken, gedichten worden voorgedragen.

We maken muziek, emoties komen los, we zien mensen een traantje wegpinken, we horen mensen mee neuriën, we zien mensen ontspannen, we voelen het verdriet.

We maken plezier, we onderhouden onze vriendschap, we rijden wat af, we kijken naar de zee, we eten mee in de verschillende zorglocaties, we maken plannen om meer mensen blij te maken met onze muziek. Ik hoop dat er nog veel meer van zulke concertdagen mogen volgen.

reacties | reageren