door: Petra van den Dolder

geen reacties

Het Nationaal Militair Museum

Vandaag staat er weer een mama-Joris-A-C-uitje op het programma: Joris en ik met vriendin A en haar zoon van dezelfde leeftijd als Joris. Zo’n uitje doen we zo’n drie keer per jaar in deze formatie en altijd bezoeken we een museum en gaan we lunchen in een restaurant. Vandaag gaan we naar het Nationaal Militair Museum in Soest. Ondanks dat C er afgelopen jaar vaker is geweest, wil hij er nog wel een keer heen en gedurende de dag snap ik dat best!

Het is er groot, er is waanzinnig veel te zien. Als je even bent uitgekeken, kun je buiten spelen waar kinderen zich urenlang zouden kunnen vermaken. Zouden, want vandaag is het best fris en gaan we na een kwartiertje en een bezichtiging in de Fokker weer naar binnen. Waar het ook niet zo heel warm is, maar in elk geval warmer dan buiten.

Joris en C doen een speurtocht; één van de betere kinder-museum-speurtochten die ik heb gezien afgelopen tijd. De kinderen vermaken zich erg goed en vriendin A en ik hebben de tijd om bij te kletsen. Extra leuk omdat we nu ook nog eens allebei werken bij concurrerende bedrijven 😊 We hebben geheimhoudingsplicht, dus inhoudelijk valt het er niet veel te bespreken, maar er blijft genoeg over om wel over te praten.

De lunch, in buffetvorm, in het restaurant valt ons helaas tegen. De soep is erg waterig, het aanbod aan brood is erg schaars, wordt niet op tijd bijgevuld, de porties vind ik karig en bovendien vind ik het duur. De porties zijn dusdanig klein (of wij zijn met z’n allen zulke grote eters) dat we alle vier (!) voor een tweede ronde gaan. Een pluspunt: het brood dat er wél is, is lekker.

Aan het eind van de middag worden Joris en ik in Amersfoort op de trein gezet. Het was een leuke middag!

Heeft iemand nog een tip voor een volgende keer? Onze wensen: in de omgeving van Utrecht, Amersfoort, Arnhem, Harderwijk en een museum dat geschikt is voor kinderen van ongeveer 6-7 jaar oud.

reacties | reageren