door: Petra van den Dolder

geen reacties

Oh oh Den Haag

10 jaar getrouwd + de kinderen een paar dagen vrij: tijd voor een feestje! En zo vertrokken wij dinsdag na schooltijd in de hitte naar Den Haag voor een paar leuke culturele dagen en kwamen we vanmiddag weer terug.

Die hitte bleek in Den Haag niet zo erg te zijn en de dagen erna was het eigenlijk ronduit koel. Onze koffers waren er niet op gepakt; gelukkig hadden we dinsdag nog wel wat vesten mee gegrist. Die waren nodig.

Afgezien van het weer waren het heerlijke dagen! We overnachtten in een vakantiewoning van Kussengevecht. Elke vakantie nemen we ons voor om van tevoren niet teveel plannen vast te leggen en wel te zien wat de dag ons brengt. Deze dagen was het ons aardig goed gelukt.

We hebben per tram, bus en lopend veel van Den Haag gezien, maar ook hebben we een bezoek gebracht aan Madurodam (heerlijk rustig!), het strand (het waaide zo hard dat onze blote benen pijnlijk gezandstraald werden), Museon (lang leve de vele knoppen en andere interactiemogelijkheden) en Panorama Mesdag (waar de meningen over verdeeld waren). Bernd moest me wijzen op enkele politici bij het Binnenhof (want ik heb daar veel te weinig verstand van) en we werden voor de ingang van de Tweede Kamer nog getrakteerd op een concert door een of andere militair re√ľnieorkest. Ze zullen niet speciaal voor ons gespeeld hebben, maar leuk was het wel.

Dit was de eerste echte stedentrip met kinderen, maar zeker niet de laatste!

reacties | reageren