door: Petra van den Dolder

geen reacties

Een week van een zelfstandige met een slash-carrière

Ik heb een slash-carrière. Vaak ben ik overdag thuis, zit ik achter de computer te werken en wissel ik dat af met fluit studeren. Deze week is vol met afspraken en geeft wel heel duidelijk weer wat ik allemaal doe. Ik neem je even mee. Niet om de indruk te wekken dat ik het ‘o zo druk heb’ (wat deze week dan wel zo was eigenlijk), maar wel om aan te geven wát ik allemaal doe. Ik krijg er wel eens vragen over. Niet alleen wat ik doe, maar ook: maar HOE dan? “Zitten er bij jou meer uren in een week?” Nou nee. Maar ik doe wel veel ja.

Mijn werkweek begint op zondag. ’s Ochtends geef ik een concert met fluit-harpduo Puur en ’s middags verzorg ik met dit duo muziek tijdens een herdenking in een zorglocatie. Allebei in Emmen.

Op maandagochtend reis ik naar Deventer en neem ik voor Stichting Kunstleven een sollicitatiegesprek af met een potentiële verteller voor ons project in Brabant/Limburg in januari 2021. De middag gebruik ik voor Ascert, stichting certificatie asbest, waar ik als toetsdeskundige voor werk.

Dinsdag staan er drie concerten in de agenda. ’s Ochtends reis ik naar Amersfoort waar ik met duo Puur zowel ’s ochtends als ’s middags een concert geef in een zorglocatie. ’s Avonds mag ik met fluit-pianoduo Komari de muziek verzorgen tijdens een herdenking in Zuidwolde.

Woensdagochtend staat in het teken van Ascert, fluit studeren en de boodschappen. ’s Middags ben ik er voor de kinderen.

Donderdag heb ik in Barneveld een examencongres van de NVE, de Nederlandse Vereniging voor Examens, waar ik verschillende workshops op het gebied van examinering volg en leuke gesprekken heb met andere toetsdeskundigen. Dankzij een geweldige sprint op Amersfoort centraal ben ik niet al te laat thuis, kan ik rustig eten én K naar bed brengen – terwijl Bernd J ophaalt van de muziekles – de woonkamer opruimen waarna de eerste leerling alweer aanbelt. Donderdagavond is mijn lesgeefavond.

De vrijdagochtend gebruik ik voor Ascert en administratie waarna ik de dag afsluit met een Ascert-werkoverleg in Nieuwegein.

Ik kom tot de conclusie dat bíjna al mijn verschillende werkzaamheden in één week zijn gestopt. Iets dat niet heel vaak voorkomt. In dit weekoverzicht mis ik alleen nog mijn werk voor Boom voortgezet onderwijs, waar ik me al een paar jaar bezig mag houden met het ontwikkelen van de methode Kern Engels. En: ik heb amper tijd gehad om fluit te studeren. Dat haal ik volgende week wel weer in. Eerst weekend!   

reacties | reageren