Skip to main content

Over mij

"Passie voor onderwijs, toetsing, talentontwikkeling en muziek:
mijn expertise en persoonlijke reis."

Mijn liefde voor onderwijs, talentontwikkeling en muziek komt prachtig samen in mijn werk. Gevoed door mijn persoonlijke reis, waarin ik mezelf telkens opnieuw heb mogen ontdekken (echt, ik kan de zoektocht naar mezelf bijna als hobby beschouwen 😉), mijn levenservaring, studies en mijn gezin, ben ik gekomen waar ik nu sta.

Ik heb Toegepaste Onderwijskunde gestudeerd aan de Universiteit Twente. Omdat één studie niet genoeg voor mij was, heb ik daarnaast Fluit gestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede om mijn passie voor muziek te volgen. Met de nodige werk- en levenservaring op zak startte ik in 2022 de RITHA-opleiding aan de Radboud Universiteit en mocht ik me na 1,5 jaar studeren RITHA/ECHA Specialist Hoogbegaafdheid noemen. Als ik mensen vertel wat ik voor werk doe, zie ik vaak vraagtekens in hun ogen. Wat? Waarom deze combi? En hoe krijg je dat allemaal in één agenda? Nou, met hard werken, elke werkdag om 6.30 uur een paar kilometer wandelen, goede zelfzorg en af en toe goede koffie!

Mijn nieuwsgierigheid en liefde voor afwisseling houden me scherp. Ik ben gefascineerd door talentontwikkeling in het onderwijs en persoonlijke groei. Met een bijzondere interesse in persoonlijkheidskenmerken (vooral in relatie tot hoogbegaafdheid), verlies en rouw, kwetsbaarheid en moed, praat ik graag over emoties en vraag er graag naar bij anderen. Misschien begin ik ooit nog aan een studie psychologie… Daarnaast boeit het gebruik van AI in het onderwijs me enorm. En ik vind het heerlijk om filosofisch naar de wereld te kijken.

Door alles wat ik lees en de diepgaande gesprekken die ik met anderen voer over persoonlijke levensvragen, leer ik steeds meer over mezelf. Deze voortdurende reis van zelfontdekking, waarbij ik mijn intensiteit, gevoeligheid, snelheid en complexiteit leer kennen en omarmen, beschouw ik als een van de meest waardevolle ervaringen in mijn leven. Het is een proces waarin ik deze eigenschappen als krachten zie en ze niet meer verberg of me ervoor schaam. Authentiek zijn is waar ik altijd naar streef.

Door mijn werk als toetsdeskundige weet ik een heleboel over allerlei ‘groene’ onderwerpen. Wil je weten hoe het eraan toe gaat op een melkvee-, varkens- of pluimveebedrijf? Ik kan het je haarfijn uitleggen. Retail in de groene sector? Geen probleem, ik ken alle ins en outs. Ik ben ook goed op de hoogte van dierethiek en weet (in theorie dan) precies hoe je natuursteen moet aanleggen. En als je altijd al nieuwsgierig was naar het runnen van een bloemenwinkel of het maken van ingewikkelde bloemstukken, ben ik je go-to persoon. Sedumdak op je huis of een groene gevel? Vraag maar raak. Daarnaast heb ik onder andere kennis over regionale specialiteiten, agile gameproductie, industriële robots, metaalbewerking, interne audits in de voedingsindustrie, blockchain, schoonmaken, het verpakken van levensmiddelen en zelfs visagie. Wat ik hier in het dagelijks leven aan heb? Vrijwel niets 😊 Maar het is toch leuk om van zoveel dingen een beetje te weten.

"Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd."

In mijn vrije tijd doe ik van alles. Je kunt me in het theater vinden of bij een culturele voorstelling van mijn gezinsleden. Of ik ben in de sportschool, aan het wandelen met een goede podcast in mijn oren, vrijwilligerswerk aan het doen, of gewoon lekker aan het lezen. Ik ben ook graag met mijn gezin op vakantie, en we reizen dan het liefst met de trein. Daarnaast organiseer ik van alles, van studiedagen tot concertreizen. Niets is te gek voor mij!

Dus ja, terwijl ik mezelf voortdurend blijf herontdekken, geniet ik van elke nieuwe laag die ik afpel (zoals een ui, maar dan zonder de tranen… meestal dan; ik kan ook erg goed huilen).

Wil je meer weten? Laten we samen een kop koffie of thee drinken. Ik ga graag met je in gesprek om te ontdekken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Neem contact op

Petra van den Dolder

+31 (0)6 18 63 65 81
contact@petravandendolder.nl

KvK: 01170543
BTW nummer: NL001428156B42

© 2024 Petra van den Dolder – Ontwerp en realisatie: Duidelijk Sas | Foto’s: Smoelt Fotografie | Teksten: geholpen door Communicatiebureau SAS