Skip to main content

Projecten

Groene Norm
Ik ontwikkel proeven van bekwaamheid voor mbo-niveaus 2, 3 en 4. De afgelopen jaren heb ik examenproducten ontwikkeld voor verschillende kwalificaties zoals hovenier, groene retail, veehouderij, en bloem, groen & styling. Hierbij werk ik nauw samen met zowel onderwijsdeskundigen als professionals uit de praktijk om ervoor te zorgen dat de proeven relevant, haalbaar, uitvoerbaar, organiseerbaar en betaalbaar zijn.

Exa.men
Ik beoordeel ontwikkelde keuzedeelexamens op toets-technische aspecten. Hierbij controleer ik of de exameninstrumenten inhoudelijk correct zijn en of ze voldoen aan de eisen van betrouwbaarheid en validiteit.

Diatoetsen
Op de afdeling psychometrie heb ik meegewerkt aan de psychometrische analyse van de Dia-eindtoets en volgtoetsen met behulp van toets- en itemanalyses.

Boom voortgezet onderwijs
Voor de methode Kern Engels heb ik bijgedragen aan de conceptontwikkeling door onderwijskundig advies te geven. Op basis van de RTTI-methode heb ik blauwdrukken gemaakt voor de inhoud van de lesboeken, waarna auteurs verder konden met de inhoudelijke uitwerking. Daarnaast heb ik lees- en spreektoetsen ontwikkeld.

Ascert
Samen met inhoudsdeskundigen heb ik examenvragen ontwikkeld voor de certificering die vereist is voor het werken met asbest.

ArtEZ hogeschool voor de kunsten
Ik ondersteunde de ontwikkeling van de curricula voor de master Muziek. Hierbij ontwikkelde, beschreef en werkte ik onderwijs- en toetsprogramma’s, vakbeschrijvingen, toetsen en beoordelingsformulieren bij. Mijn taak was om ervoor te zorgen dat deze materialen voldeden aan de eisen die hieraan werden gesteld.

Boom beroepsonderwijs
Voor het keuzedeel Expressief Talent heb ik het onderdeel Muziek ontwikkeld. Daarnaast heb ik voor diverse methodes bestaande digitale toetsitems beoordeeld, toets-technisch verbeterd en voorzien van RTTI-labels. Ook heb ik digitale RTTI-toetsitems geconstrueerd voor verschillende methodes.

ThiemeMeulenhoff
Voor de methoden Mixed, 200% M&O en Op Niveau heb ik RTTI-toetsen geanalyseerd, verbeterd en ontwikkeld voor verschillende onderwijsniveaus.

Wil je meer weten? Laten we samen een kop koffie of thee drinken. Ik ga graag met je in gesprek om te ontdekken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Neem contact op

Petra van den Dolder

+31 (0)6 18 63 65 81
contact@petravandendolder.nl

KvK: 01170543
BTW nummer: NL001428156B42

© 2024 Petra van den Dolder – Ontwerp en realisatie: Duidelijk Sas | Foto’s: Smoelt Fotografie | Teksten: geholpen door Communicatiebureau SAS