Skip to main content

Mijn werkwijze

Als zelfstandig onderwijskundige voel ik me thuis in toetsing en beoordeling. Als examenontwikkelaar ontwikkel ik met name examens en proeven van bekwaamheid; de laatste jaren vooral voor het mbo. Daarin heb ik inmiddels ervaring opgedaan binnen uiteenlopende vakgebieden.

Het ontwikkelen van nieuwe examens, toetsen of toetsitems of het verbeteren van bestaand toetsmateriaal zijn bekend terrein voor mij. Ik duik het liefst in complexe materie en overleg met inhoudsdeskundigen om de beste koers voor het ontwikkelen van goede examens te bepalen. Daarnaast stel ik examens toetstechnisch vast: ik controleer of de exameninstrumenten inhoudelijk correct zijn en of ze voldoen aan de eisen van betrouwbaarheid en validiteit. En om de cirkel rond te maken, analyseer ik toetsitems psychometrisch. Ik word enthousiast wanneer kennisexamens zijn afgenomen en ik op basis van voldoende data de kwaliteit van individuele items en de toets als geheel kan beoordelen.

Juist de ervaring met veel verschillende doelgroepen en mijn interesse in uiteenlopende onderwerpen zijn van grote meerwaarde in dit werk. In opdrachten ga ik gestructureerd, snel en doelgericht aan de slag met daarbij oog voor flexibiliteit en veelzijdigheid. Ik doe wat ik zeg en ik zeg wat ik doe. Komt er toch iets op mijn pad dat minder goed past bij mijn expertise, dan verwijs ik graag door naar iemand anders in mijn netwerk.

Meer informatie?

Wil je meer weten? Laten we samen een kop koffie of thee drinken. Ik ga graag met je in gesprek om te ontdekken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Neem contact op

Petra van den Dolder

+31 (0)6 18 63 65 81
contact@petravandendolder.nl

KvK: 01170543
BTW nummer: NL001428156B42

© 2024 Petra van den Dolder – Ontwerp en realisatie: Duidelijk Sas | Foto’s: Smoelt Fotografie | Teksten: geholpen door Communicatiebureau SAS