Skip to main content

Dinsdag 22 oktober 2013: 5 concerten op 1 dag met duo Puur. Hoe dat zo kwam?

In het voorjaar van 2013 worden we gevraagd om een concert in Nijmegen te geven voor de zorggroep de Waalboog. We geven aan dat we dat wel willen, maar dat we het op prijs stellen om meerdere concerten voor de zorggroep te geven om zo de dag wat efficiënter in te richten en we niet voor één concert de reis naar Nijmegen maken. De activiteitenbegeleidster is enthousiast en belooft vier (!) concerten op één dag. In september krijgen we de indeling van de concerten te horen:
10.30-11.30 concert 1
12.30-13.30 concert 2
14.15-15.15 concert 3
15.45-16.45 concert 4

Ik zie, nog niet beseffend dat deze vier al best vermoeiend zouden kunnen zijn: er is ’s avonds geen concert gepland! Dus neem contact op met een zorgcentrum in Boxmeer dat eerder al interesse had getoond, maar geen ‘combi-concert’ kon regelen, en vraag of we daar ’s avonds terecht kunnen. Dat kan! En zo hebben we:
19.00 – 20.30 concert 5

Op 22 oktober stap ik om 7.00 uur in de auto om naar Deventer te rijden waar ik met Annegreet mee verder naar Nijmegen rijd.

22 okt 1

Het is schitterend weer (ah, ik vergat helaas een extra setje concertkleren, maar lang leve de deo die dan wel weer in mijn tas zat). De file onderweg hebben we ingecalculeerd en we komen op tijd aan bij locatie 1 waar we een beetje kunnen inspelen om vervolgens, programma aangepast, omdat men hier graag een pauze wil, een concert geven.

22 okt 2

We hebben een uur de tijd om alles weer in te pakken en naar locatie 2 te rijden. Daar verzorgen we een lunchconcert, wat in de praktijk neerkomt op achtergrondmuziek tijdens de lunch. We hebben nog tijd voor het aangeboden soepje en spelen dan ‘concert’ 2.

22 okt 3

Drie kwartier de tijd om alles in te pakken, even wat op te frissen, en naar locatie 3 te rijden, aan de andere kant van Nijmegen, waar we ook nog met de lift omhoog moeten en het halve zorgcentrum door moeten lopen. Om 14.10 komen we aan in de prachtige kapel. Alle mensen zitten/liggen (verpleeghuis…) al klaar en om 14.15 starten we met ons concert.

22 okt 4

We hebben nu maar een half uur de tijd, dus pakken enorm snel in, hebben helaas geen tijd voor een praatje met de bewoners en personeel, racen naar locatie 4 waar we even moeten zoeken naar een parkeerplaats. Binnen vraag ik om frisdrank met veel suiker, want het begint me al een beetje te duizelen.
Een paar minuten te laat starten we met het concert. We zijn niet al te geconcentreerd meer, maar laden ons toch voldoende op om een fatsoenlijk concert neer te zetten.

22 okt 5

Daarna rijden we naar Boxmeer waar we wat willen eten. ‘Wat willen eten’ blijkt uiteindelijk een bliksembezoek aan een supermarkt waar we broodjes en een toetje halen die we gelukkig in alle rust in het zorgcentrum in Boxmeer kunnen opeten.

22 okt 8

We krijgen weer wat energie en spelen ons 5e concert voor een zaal met heel dankbare bewoners.

22 okt 6

Na afloop zijn we gesloopt, lopen de dag nog even na en schrijven op onze facebookpagina: ‘Conclusie tournee van 5 concerten op 1 dag: wil je snel een hernia, overbelaste pols, gewone rugklachten, geen tijd om te eten, stress en een kapotte panty: ga ervoor! Anders: wat ons betreft: 1 keer maar nooit weer. Maar het was de moeite waard en ook nog gezellig. En: we hebben nog goed gespeeld ook!’

22 okt 7

Annegreet rijdt ons naar Deventer waar ik de auto pak, flink aan de volumeknop van de radio draai en hoop dat ik scherp genoeg ben om Meppel veilig te halen.

One Comment

Wil je een reactie geven?