Skip to main content

Na verhaaltjes over kerst 2013, kerst 2014, kerst 2015 – he, geen kerst 2016 – en kerst 2017 kan een verhaal over kerst 2018 natuurlijk niet uitblijven.

De agenda in december blijft lang leeg. Slechts één optreden wordt vroeg in het jaar geboekt en heel even ben ik bang dat het bij dit ene concert blijft. Niets is minder waar, ik speel uiteindelijk negen concerten in negen dagen. Het hadden er tien kunnen zijn, ware het niet dat in één zorgcentrum het norovirus is uitgebroken en de kerstavond daar last-minute niet door kan gaan.

Omdat ik de drukte in oktober aan zie komen, besluit ik de maand december volledig te reserveren voor de muziek. Zo kan ik me in relatieve rust voorbereiden op de kerstconcerten én de voorspeelavond die ik nog houd voor mijn fluitleerlingen op donderdag 13 december.

Vrijdag 14 december start ik met duo Puur in een zorgcentrum in Winschoten waar nog nooit eerder klassieke muziek is geweest, maar waar het ook zeker niet de laatste keer is geweest! Annegreet en ik hebben een paar nieuwe kerststukken op de lessenaar staan; we merken dat het fijn is om deze wat moeilijkere arrangementen van kerstliedjes te spelen, ter afwisseling van Stille nacht, Hoor de eng’len, Away in a manger, enzovoort, enzovoort. 

Na dit concerten vervolgen wij onze weg naar een prachtige kerk met dito akoestiek in Nieuwolda waar we de muziek mogen verzorgen voor de kerstavond van enkele Odd Fellow loges. Jeetje, wat speel ik hier lekker! Het is een van mijn beste optredens.

Zaterdag 15 december zijn we (nog steeds duo Puur) de verrassingsact van een vrijwilligersbijeenkomst van Landschap Overijssel in Enschede. Ons miniconcert is een cadeau aan vertrekkende vrijwilligers, hoe leuk!

Woensdag 19 december geven we (duo Puur 😊) een concert in een zorgcentrum in Hoogeveen en ’s avonds in een zorgcentrum in Emmen.

Donderdag 20 december is er een kerstdiner in een zorgcentrum waar we (wederom duo Puur) achtergrondmuziek spelen. Ik speel veel liever concerten waar iedereen naar ons luistert, maar goed. De werkzaamheden van andere banen zijn ook niet altijd 100% leuk bedenk ik maar. ’s Avonds hebben we onverwacht vrij in verband met eerder genoemd virus.

Vrijdag 21 december is de laatste concertdag met duo Puur. We spelen wederom achtergrondmuziek tijdens twee kerstdiners, maar deze zijn leuker dan de dag ervoor. We zijn beter hoorbaar, mensen praten minder hard en ik zie ook veel mensen luisteren. Na het laatste concert heb ik het wel even gehad met de kerstmuziek.

Zaterdag 22 december tenslotte speel ik mee met een projectorkest, tijdens het kerstconcert van het Meppeler Muziekfestival (he, wat leuk, ook daar zie ik Annegreet en haar harp weer 😊). Ik ben erg moe, maar weet me de hele avond nog wel te concentreren. Dat is ook wel nodig met het niveau van de uit te voeren werken! En wat ook leuk is: ik speel in hetzelfde orkest als mijn man Bernd. De laatste keer dat we dat deden was, euh, een jaar of tien geleden?

Foto door Daan Prest, via MeppelerCourant

Een van de leukste momenten van kerst 2018 is toch wel de kinderkerstmusical van onze kerk. Zoon Joris doet voor de vierde keer en is via de rol als engel, schaap en herder opgeklommen tot heraut! Op kerstavond toetert hij op een oude bugel en spreekt hij de menigte luid en duidelijk toe vanaf de preekstoel. Helemaal in zijn element, wat heerlijk om te zien.

Tijdens deze drukke periode hebben we elkaar als gezin niet heel veel gezien. Na de kerstdienst vanochtend waar Bernd nog met zijn fanfare mocht spelen begint onze vakantie waarin we hopelijk veel qualitytime als gezin hebben. Tot in 2019!

Wil je een reactie geven?