Skip to main content

Wie had dat kunnen bedenken aan het begin van 2020, dat mijn kerst er zó uit zou komen te zien. Van: ik speel waarschijnlijk geen enkel kerstconcert omdat mijn vaste harpiste extra zwangerschapsverlof opneemt tot: jeetje, het wordt nog een drukke week vol kerstconcerten!

Toen Annegreet begin dit jaar aankondigde dat ze haar zwangerschapsverlof ging verlengen tot en met december 2020 gaf me dat een dubbel gevoel. Ik gunde haar en haar man een goede start en stond er volledig achter dat ze pas weer in januari 2021 zou beginnen met het geven van concerten. Dat betekende wel dat ik naar alle waarschijnlijkheid een stuk minder concerten kon geven. Ik wilde namelijk niet op zoek naar een vervangende harpiste.

Toen kwam corona en vervielen ook nog eens alle concerten die vóór Annegreet haar verlof gepland stonden. Agenda leeg, bekend verhaal.

Om een lang verhaal kort te maken: ik dacht dat het een kerstperiode zou zijn zonder concerten. Tot mijn grote verrassing had ik toch nog zes concerten in mijn agenda staan. Annegreet was gezwicht voor enkele last-minute aanvragen en wilde toch iets eerder dan januari starten met concerten.

Concert #1: met fluit-pianoduo Komari in een zorglocatie (coronaproof: wij beneden, bewoners boven). Werd last-minute geannuleerd wegens coronabesmettingen. De repetitie die we hiervoor hadden gehad, beschouwden we maar als een fijne kerst-opwarmer.

Concert #2: tv-opname Nederland Zingt. De eerste dag van de lockdown. Waardoor het lekker rustig in de trein was.

Concert #3: tv-opname met fluit-harpduo Puur voor Deventer Radio en tv. Werd last-minute geannuleerd vanwege de lockdown.

Concert #4: het laatste vertelconcert ‘Friesland’ voor Stichting Kunstleven. Coronaproof: klein groepje aanwezigen, het concert zou opgenomen worden voor de andere bewoners. Werd last-minute geannuleerd vanwege de lockdown. Omdat dit het laatste concert zou zijn, hebben we een alternatieve locatie gezocht en het concert alsnog opgenomen.

Concert #5: met duo Komari in een zorglocatie. Werd al iets eerder dan last-minute geannuleerd wegens alle coronaperikelen. Maar goed ook, want vlak voor de concertdatum bleek een corona-uitbraak te zijn in deze locatie.

Concert #6: met duo Puur in een kerstnachtdienst. Geen bezoekers, livestream, HET KON DUS DOORGAAN! En het ging door.

Meestal is december een drukke maand bij ons thuis. Bernd en ik hebben allebei veel concerten en afspraken. En maken we gebruik van extra oppasdiensten van ouders, schoonouders, bso en wat nog maar nodig is. Dit jaar hoefden we alleen mijn schoonouders te vragen (dank!) en netflix in te schakelen. Voor de kinderen was het een relatief rustige maand.

Dit jaar gaven de kinderen ook voor het eerst een kerstconcert: dit filmpje was onderdeel van het kerstjournaal van onze kerk. En met deze vrolijke klanken en sierlijke dans wens ik je een fantastisch 2021!


Wil je weten hoe ik kerst heb ervaren in voorgaande jaren? Check:

Kerst 2019
Kerst 2018 en verder terug

Wil je een reactie geven?