Skip to main content

SHOT is op concertreis, naar Boedapest dit keer. SHOT gaat eens in de twee jaar op concertreis. Ik ben drie keer mee geweest: naar Finland (met de bus, echt waar…), Oostenrijk en Zwitserland. Nadat ik lid af was, bleef ik SHOT digitaal volgen, ook nu nog mis ik geen facebookbericht en ben een tikkeltje jaloers op de huidige generatie. Die nu in Boedapest is. Ik weet hoe het is, zo’n reis, die voorbereiding, de organisatie, het plezier, de kick om met z’n allen een waanzinnig muzikale prestatie neer te zetten, veel te veel uren in een bus te zitten, nieuwe vriendschappen te zien ontstaan, een wiel van de aanhanger van onze bus voorbij zien te rijden op de snelweg. Altijd gebeurde er wat en oh, wat was dat heerlijk.

Ik zit nu achter mijn computer en dat is ook prima, maar wat zou ik graag nog een keer op concertreis willen met SHOT, met het SHOT van ‘toen’. Ik zie foto’s voorbij komen op facebook, dit keer hebben ze paars als kleur voor het SHOT-concertreis-shirt uitgekozen. Mijn allereerste concertreisshirt (rood) ligt nog steeds in mijn kast en gebruik ik wel eens als pyjama. Het shirt dat ik ter plekke kocht (zwart, Seinajoki) is mijn verfshirt en trok ik van ’t weekend nog aan bij het sauzen van onze nieuwe keuken. Het zit onder de verf, maar ik doe hem niet weg.

Mijn fantastische tijd bij SHOT. Gelukkig is er elke vijf jaar een reünie-repetitie-weekend met afsluitend concert; twee maanden geleden was het weer zover. Ik sliep als vanouds veel te weinig wat ik de hele week heb gemerkt (daar had ik vroeger dan weer geen last van). Wat heb ik een leuke tijd gehad bij SHOT. Zonder SHOT had ik Bernd (waarschijnlijk) niet leren kennen en zat ik nu vast niet in Meppel achter mijn laptopje dit verhaaltje te schrijven.

Bedankt mede-SHOTters en bedankt dirigent Ronny! (En bedankt Rene :))

2002 Finland

2002 – Finland

 

2004 Oostenrijk

2004 – Oostenrijk

 

2006 Zwitserland

2006 – Zwitserland

Wil je een reactie geven?