Skip to main content

Specialist Hoogbegaafdheid

"Ik werk voor en met studenten in het vervolgonderwijs
die kenmerken van hoogbegaafdheid vertonen."

Ontdek en ontwikkel het potentieel van jouw studenten. Laat ze excelleren met de juiste begeleiding.

Wil je dat jouw (hoogbegaafde) studenten hun volledige potentieel bereiken? Ik help opleidingen bij het ontdekken en ontwikkelen van zichtbare en verborgen talenten, van intellectuele capaciteiten tot creatieve vaardigheden, met een speciale focus op hoogbegaafdheid. Zelfs de meest zelfstandige (hoogbegaafde) studenten hebben gerichte begeleiding nodig om hun talenten volledig te ontwikkelen.

Wanneer opleidingen stuiten op uitdagingen bij de begeleiding van (vermoedelijk) hoogbegaafde studenten, bied ik de specialistische ondersteuning die nodig is om deze problemen effectief aan te pakken. Denk aan onderpresteren, faalangst, perfectionisme, gebrek aan uitdaging, moeite met autoriteit of routine, of emotionele moeilijkheden.

Mijn werk gaat verder dan begeleiding. Ik adviseer over curricula, train docenten, en stimuleer de sociale en emotionele groei van (vermoedelijk) hoogbegaafde studenten. Als mentor ondersteun ik hun persoonlijke en professionele ontwikkeling, zodat zij succesvol kunnen zijn tijdens en na hun opleiding.

Neem contact met mij op

"De complexiteit van hoogbegaafdheid boeit me.
Ik wil begrijpen wat dit woord voor iemand betekent."

Referentie

Tijdens de RITHA-opleidingsstage op onze school hebben we Petra leren kennen als een consciëntieuze professional. Vol toewijding heeft zij zich ingezet ten behoeve van de hoogbegaafde leerlingen.

Petra heeft de resultaten van haar grondig en uitgebreid onderzoek in het kader van de RITHA opleiding op een heldere en praktische manier gedeeld met de studieloopbaanbegeleiders van onze opleiding. We hebben nu manieren om vormen van hoogbegaafdheid (eerder) te herkennen en we scheppen voor onze studenten mogelijkheden er mee om te gaan binnen de opleiding.

ArtEZ Arnhem - opleiding Artisteducator

Wil je meer weten?

Laten we samen een kop koffie of thee drinken. Ik ga graag met je in gesprek over hoe we in jouw opleiding talentontwikkeling naar een hoger niveau kunnen tillen.

Wil je meer weten? Laten we samen een kop koffie of thee drinken. Ik ga graag met je in gesprek om te ontdekken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Neem contact op

Petra van den Dolder

+31 (0)6 18 63 65 81
contact@petravandendolder.nl

KvK: 01170543
BTW nummer: NL001428156B42

© 2024 Petra van den Dolder – Ontwerp en realisatie: Duidelijk Sas | Foto’s: Smoelt Fotografie | Teksten: geholpen door Communicatiebureau SAS