Skip to main content

Kerst 2019, hoe zag die er voor mij als musicus uit? Ik had het niet superdruk dit jaar, alle concerten gaf ik in de week voor kerst. Acht concerten in acht dagen. Zes met duo Puur en twee met duo Komari. Er waren rustige dagen en er waren drukke dagen. Ik heb half Nederland weer gezien. Op de drukste dag – met drie concerten – zag ik veel trekkers op de snelweg en was ik overal nét op tijd. En aan het eind van die dag was ik kapot. Op de rustigste dag liep ik met mijn fluit naar de bibliotheek in Meppel om daar wat kerstliedjes te spelen. Jeetje, mooie akoestiek daar!

Ik kocht nieuwe schoenen voor de kerstconcerten. En kwam er te laat achter dat ik weinig foto’s maakte tijdens deze kerstweek. Bij één concert was het zo koud dat ik blij was met de warme chocolademelk en de verwarming op de gang tijdens de pauze. Bij een ander concert was het zo warm dat ik bang was dat ik onderuit zou gaan. Bij sommige locaties werden we hartelijk ontvangen en ging men ervan uit dat we mee bleven eten. Bij andere locaties ging dat er anders aan toe.

Sommige kerstliedjes bleven mooi, ook na acht keer. Van één stuk heb ik Annegreet gevraagd het ritueel te verbranden volgend jaar. Soms heb je van die arrangementen die na drie jaar nog stééds niet leuk zijn.

Dat was ‘m dan: Kerst 2019. Hoe zou Kerst 2020 eruit gaan zien?

Daar waar ik kerstliedjes speelde dit jaar.

Wil je een reactie geven?