Skip to main content

Het is weer zover: de zomervakantie! Na een slechtere ervaring enkele jaren geleden, besloten we het roer om te gooien en andersoortige accommodaties te zoeken. Dat ging beter, we durfden het nu zelfs aan om meerdere locaties te boeken en dan ook nog eens zonder animatie op een niet-Nederlandse camping. Onze ervaring hiermee? Lees verder!

Op een dinsdag vertrekken we vol goede moed naar onze eerste bestemming in Duitsland: Campingpark Bad Liebenzell, in het Zwarte Woud. Voldoende eten en drinken, beide kinderen voorzien van een telefoon met een eigen samengestelde offline playlist van Spotify, en elk kind een koptelefoon. Op enkele kleine onenigheden na verloopt de reis prima.

Op de camping hebben we voor een paar dagen een Ferienbungalow gehuurd. Voor ons doen aan de kleine kant, maar het is prachtig weer en we zijn dus overdag buiten. De enige speeltuin op de camping is alleen te bereiken door een hek dat opengemaakt kan worden met een campingpas, een minpunt. Gelukkig zijn onze kinderen zorgvuldig en we vertrouwen hen elk een pas toe. We hebben gratis toegang tot het naastgelegen openluchtzwembad waar we dan ook een paar keer gebruik van maken. Verder doen we leuke uitstapjes: onder andere Baumwipfelpfad en met de trein naar Nagold en Calw. We wandelen veel, maar zoeken regelmatig speeltuinen op en zo is het voor de kinderen ook leuk 😊

Na een paar dagen reizen we door naar Oostenrijk: Niederau (Wildschönau) waar we via TUI een mooi chalet hebben geboekt op een klein park, met een mooie speeltuin in het midden. Het is inderdaad een mooi parkje, zij het dat wij een huisje toegewezen hebben gekregen búiten het park, op zeven minuten lopen, zonder speeltuin en tuintje op het zuiden (met 33 graden een beetje warm…). Uiteraard hebben we hier melding van gedaan bij TUI, maar over een passende compensatie zijn we nog in gesprek. Wordt vervolgd…

Ondanks het ontbreken van buitenspeelruimte voor de kinderen genieten we wel van deze week: we trekken er veel op uit. Met onze gastenkaart mogen we gratis gebruik maken van de vier kabelbanen in Wildschönau en omgeving. Bovenop bijna elke berg is wel een korte wandeling én een speeltuin te vinden. Ben je in de buurt van Wildschönau of de Wilder Kaiser en zoek je tips voor uitjes met kinderen? Misschien heb je hier wat aan: Juppi Zauberwald, vette rodelbaan Lausersauser en Lauserland, openluchtzwembad en speeltuin/rodelbaan Salvenaland, belevenispark Hexenwasser, avonturenpark Kaiserwelt, Brixen im Thale en het openluchtzwembad Oberau.

In Wildschönau worden in de zomerperiode vier openlucht avondconcerten gegeven door de vier dorpen (elk dorp heeft zijn eigen orkest!); wij gaan luisteren bij twee concerten. Heel erg leuk!

Op zondagochtend na hebben we de hele week schitterend weer. Wat boffen we!
Ik bof ook met een man als Bernd: na mijn bumpercrash vorig jaar durfde ik niet meer zo goed (steile) hellingproeven te doen. Maar Bernd blijkt een superleraar en leert mij opnieuw hoe ik een helling kan overleven zonder centimeters naar onderen te schieten. De steile helling naast ons chalet (achteruit inparkeren) durf ik nog niet aan, maar verder durf ik weer overal Рberg af ̩n berg op Рte rijden!

Na een week reizen we naar onze laatste bestemming: Camping Erzeberg in Bad Emstal (Hessen, in de buurt van Kassel). Hier verblijven we nog vier volle dagen en hebben tijd tekort; wat is het een mooie omgeving en wat is er veel te doen! We maken een keuze uit het aanbod en komen de tijd door met onder andere de volgende activiteiten: Bergpark Wilhelmshöhe in Kassel (waar we de schitterende waterspelen hebben bijgewoond), Fritzlar, voetbalgolf (spelregels? Nee joh, als die bal maar in het gat komt; dat is al leuk genoeg 😊), openluchtzwembad in Fritzlar, Het huis op de kop, railfiets, energiecentrale en funicular, aquapark en stuwdam en de rodelbaan. De laatste paar activiteiten zijn rond de Edersee: prachtige natuur, maar voor ons te toeristisch en te commercieel.

Op de camping verblijven we in een mooi en ruim chalet met een mooi landelijk uitzicht. De camping zelf is erg rustig, er zijn bijna geen Nederlanders, maar gelukkig zijn er wel twee schommels en een zandbak 😊 De kinderen missen wel speelmaatjes, maar weten zich inmiddels met elkaar goed te vermaken.

En dan is de vakantie alweer voorbij. Of ik tot rust ben gekomen? Onze vakantie vol uitjes is wellicht anders dan men typeert als ‘lekker tot rust komen’, maar ik merk dat ik deze manier van vakantie heerlijk vind: er veel op uit trekken, de natuur in, wandelen, genieten van uitzichten, lekker weg van thuis, geen pc mee, minimalistischer leven, met z’n vieren zijn. Ik kan er wel weer tegenaan!

En vraag je je af hoe ik al onze uitjes heb onthouden? Ik houd van beide kinderen schriftjes bij: hierin schrijf ik leuke anekdotes van hen, bijzondere en normale gebeurtenissen die zij beleven, leuke uitspraken die ze doen. En zo wordt dus ook elke vakantie vastgelegd. Soms moet ik me er even toe zetten, maar ik vind het nú al leuk om over ‘vroeger’ te lezen en te beseffen dat het karakter van een kind al heel jong tot uiting komt en nauwelijks verandert… Nu maar hopen dat ook de kinderen deze schriftjes kunnen waarderen als ze ouder zijn 😊

Wil je een reactie geven?