Skip to main content

Eerder schreef ik al eens dat tournees zo ontzettend leuk zijn. En afgelopen weekend mocht ik weer! Een groepje fanatieke oud SHOT leden miste de tournees met SHOT blijkbaar ook en organiseerde een tournee voor de oud leden. Hoe leuk! Zo kwam het dus dat ik van donderdag tot zondag in Gent zat, in een goed (!) orkest van 85 oud leden, in een hostel voor ons alleen, midden in de stad, en twee concerten speelde in een veel te hete zon.

Ik was best een beetje nerveus: veel oud leden kende ik helemaal niet. Sterker nog: ik kende maar 20 deelnemers, van de 85. Maar iedereen heeft natuurlijk SHOT dna in zich, en al snel voelde het orkest vertrouwd en sprak ik ook veel ‘nieuwe’ oud leden.

Niet alleen ik vond het een geslaagd weekend – een gezellig muzikaal weekend, herinneringen ophalen (en bij SHOT is nogal eens wat gebeurd…), even geen kinderen, achter de kudde aanlopen en weinig zelf hoeven te regelen – maar ook anderen. En zodoende besloten we met een groepje van ‘mijn generatie’ dat dit voor herhaling vatbaar is en we over vier jaar weer op tournee willen. De eerste vergadering is zelfs al afgesproken. Dat kan niet anders of het wordt nóg leuker, met nóg meer oud leden!

De dag na thuiskomst was ik te gast bij zowel Joris als Karlijn in de klas. Ik vertelde over de dwarsfluit en had de gewone dwarsfluit, de altfluit én de piccolo mee. Er kwamen veel vragen en natuurlijk mocht iedereen ook even op een fluit proberen te spelen. Want: om orkesten als SHOT ook over een paar jaar goed gevuld te laten zijn, moeten er nu kinderen muziekles krijgen. Ik gun het ook de nieuwe generatie om zulke geweldige tournees mee te maken!

Wil je een reactie geven?