Over mij

Ik had niet het plan om fluitiste te worden. Ik studeerde Onderwijskunde in Enschede toen ik via een minor de kans kreeg om lessen te volgen aan het ArtEZ conservatorium in dezelfde stad. Dat vond ik heel leuk en mijn talent viel op. Docent Hans Nijman stimuleerde me om toelatingsexamen te doen. De rest is geschiedenis: enkele jaren later behaalde ik naast mijn diploma Onderwijskunde ook het Fluitdiploma. Voor de combinatie tussen studieuze en culturele inspanningen kreeg ik in 2006 de Schuijer Campus Cultuurprijs.

Nooit uitgeleerd

Die combinatie tussen studeren en creativiteit is tot de dag van vandaag tekenend voor mijn aanpak. Ik wil me als fluitiste altijd blijven ontwikkelen. Dat doe ik door zelf te reflecteren op mijn spel én door lessen te volgen. Tijdens en na mijn studie heb ik veel geleerd van gerenommeerde fluitisten als Aldo Baerten, Mia Dreese, Paul Edmund-Davies en Gudrun Bourel. Nu volg ik regelmatig lessen bij Egbert Jan Louwerse, hoofdvakdocent Fluit aan het conservatorium in Groningen. Dankzij hem speel ik vooral persoonlijker, vrijer en met meer bezieling.

Orkest en samenspel

Ik heb door de jaren heen ervaring opgedaan met orkest en samenspel bij onder meer het Nederlands Studenten Orkest, orkest en koor I Romantici, het professionele begeleidingsorkest Van Wassenaer Consort en het Helios Ensemble. Met deze orkesten ben ik op tournee geweest naar onder andere Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Slovenië, Finland en Portugal.

Daarnaast speel ik in diverse kamermuziekensembles.

“Ontwikkelen, reflecteren en blijven leren: dat is tekenend voor mijn aanpak.”