Skip to main content

Ik heb een nieuwe baan. In loondienst. Ik, Petra, die zei dat ze voorlopig wel even klaar was met banen in loondienst en zich wilde richten op het ondernemerschap. Maar ja, als er dan zo’n leuke baan voorbij komt die je niet als zelfstandige kunt/mag uitoefenen, dan maar weer in loondienst! En ik zie er de voordelen ook wel van in.

Het is een functie als psychometricus bij Diatoetsen. Tijdens mijn Bachelor Onderwijskunde vond ik de statistiek en met name de toetsing veruit het meest interessant. Mijn master (inmiddels alweer tien jaar geleden) deed ik dan ook op dat gebied: educational evaluation and assessment. Mijn afstudeeropdracht had betrekking op de psychometrie (Wikipedia: Psychometrie is een wetenschap die zich bezighoudt met de technieken van het meten van psychologische fenomenen zoals kennis, vaardigheden, attituden, eigenschappen en persoonskenmerken. Onderwerp van onderzoek zijn doorgaans de verschillen tussen individuen of tussen groepen van individuen). Daarna ging ik werken bij ArtEZ hogeschool voor de kunsten en deed ik niets met deze kennis. De afgelopen tijd begon het te kriebelen en toen ik zag dat er een vacature in Groningen was (op reisafstand dus!) werd ik nog enthousiaster.

En zo komt het dus dat ik per 1 januari begin als psychometricus bij Diatoetsen, voor 20 uur in de week. Ik heb hiervoor bewuste keuzes moeten maken: mijn onderwijskundige onderneming zal ik een beetje laten slapen; mijn lesgeefbaan bij TacT heb ik per seizoen 2018/2019 opgezegd, concerten blijf ik wél geven, en thuis geef ik een paar leerlingen les. Op deze manier hoop ik een goede balans te hebben gevonden: combineren van onderwijskunde en muziek, zodanig dat ik voldoende tijd in beide activiteiten kan steken.

Bij Diatoetsen mag ik veel leren en breng ik mijn kennis en jarenlange onderwijskundige ervaring mee. Ik ben me alweer aan het inlezen, gelukkig had ik nog wat studieboeken thuis liggen.

Ik heb er zin in!

Wil je een reactie geven?